Βουλγαρία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά των εμβολίων προσπάθησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο

 


Διαδηλωτές κατά των εμβολίων προσπάθησαν να εισβάλουν στο βουλγαρικό κοινοβούλιο την Τετάρτη και τσακώθηκαν για λίγο με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας μαζικής συγκέντρωσης ενάντια στους περιορισμούς του κορωνοϊού στο κέντρο της Σόφιας.

Η ένταση αυξήθηκε μία ώρα αφότου περίπου 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, απαιτώντας την άρση της υποχρεωτικής άδειας υγείας που, όπως είπαν, καταπατούσε τα δικαιώματά τους και ήταν ένα μέσο για να αναγκάσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Οι Βούλγαροι πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να επιδεικνύουν δελτίο υγείας, που δίνεται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει ή που έχουν βγει αρνητικά στον ιό, για να μπουν σε εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια.

Η λιγότερο εμβολιασμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλγαρία ανέφερε υψηλά ημερήσια κρούσματα ρεκόρ την Τετάρτη, που τροφοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron.

Ο Πρωθυπουργός Kiril Petkov, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα και δεσμεύτηκε να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς στη βαλκανική χώρα, δήλωσε στο κανάλι BTV ότι λυπάται που δεν μπορούσε να συναντηθεί με τους διαδηλωτές, αλλά ήταν έτοιμος να το κάνει την Παρασκευή, όταν θα τελειώσει η καραντίνα του.

Ο Πέτκοφ, ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και οι ανώτεροι υπουργοί μπήκαν σε απομόνωση αφού ένας συμμετέχων σε μια συνάντηση ασφαλείας στην οποία συμμετείχαν τη Δευτέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Επανέλαβε ότι το δελτίο υγείας δεν θα αρθεί.

«Αυτή τη στιγμή, όταν τα κρούσματα αυξάνονται και με την κατανόηση της σχέσης μεταξύ του αριθμού των εμβολιασμένων ατόμων και του πάσχοντος υγείας, δεν μπορεί να αρθεί», είπε ο Πέτκοφ.



από primenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.