ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ! "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της"

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. 


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους.

Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ;

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".

ΠΗΓΗ: anemosanatropis

9 σχόλια:

 1. οκ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΝΕΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ? ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ GROSO ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΟΥ? ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ, ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΤΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από πότε κυβερνουν Ελληνες στην Ελλάδα,ξέρεις κάτι που δε ξέρω;

   Διαγραφή
 2. Ετσι είναι άλλοι χρηματιστικανε και άλλοι είναι απο την φύση τους προδότες και εθοδουλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Τα πετρέλαια της Ελλάδας" 1986 από τον Κώστα Κόλμερ

  http://www.skai.gr/mobile/article?aid=9950

  Παρουσίαση του βιβλίου «Τα πετρέλαια της Ελλάδος - Ο ακήρυκτος πόλεμος Ελλάδος και Τουρκίας»

  ΕΛΛΑΔΑ07/11/2006 | 17:48Τελ. ενημ.: 07/11/200617:48
  Την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφος και στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κόλμερ στο βιβλίο του «Τα πετρέλαια της Ελλάδος - Ο ακήρυκτος πόλεμος Ελλάδος και Τουρκίας», το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη στη Στοά του Βιβλίου, από τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Κώστα Βεργόπουλο και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κωστή Σταμπολή.
  Σύμφωνα με τον Κ. Κόλμερ, το πετρέλαιο που υπάρχει στην Ελλάδα, το είχαν επισημάνει οι γερμανοί γεωλόγοι της Βερμαχτ, κατά την διάρκεια της Κατοχής, όταν ερευνούσαν όλο τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ενώ το 1973 τα σχετικά πορίσματα βρέθηκαν στα χέρια της γερμανικής εταιρίας «Βίντερσχαλ», η οποία, προκειμένου να μην εμφανισθεί η ίδια, προτίμησε να συνεταιρισθεί με την καναδική «Ωσεάνικ». Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, εκτός των 120 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου και των 850 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που απέδωσαν μέχρι σήμερα οι «Πρίνος Ι» και «ΙΙ», κοιτάσματα υδρογονανθράκων έχουν εντοπισθεί στον Θερμαϊκό Κόλπο, στο Θρακικό Πέλαγος, στα νότια της Κρήτης και στη Δυτική Ελλάδα (Κατάκολο, Κυλλήνη, Ζάκυνθος, Παξοί, Αιτωλικό, Δελβινάκι, Μποτσάρα, Φιλιατρά).
  Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Κώστας Βεργόπουλος ανέφερε ότι το βιβλίο, το οποίο έχει πολύ καλή τεκμηρίωση όλων των στοιχείων, προβληματίζει και εμπλουτίζει τη σκέψη. Θέτοντας το ερώτημα σχετικά με το αν η Ελλάδα έχει πετρέλαιο, ο Κ.Βεργόπουλος σημείωσε ότι «φαίνεται πως έχει και μάλιστα αρκετό, το μόνο θέμα έχει να κάνει με το κόστος (άντλησης)».
  Στο παρακάτω βίντεο ο Νίκος Λυγερός αποκαλύπτει την αξία των κοιτασμάτων των ΑΟΖ των χωρών της Μεσογείου,Ελλάδας,Ιταλίας,Κύπρου,Ισραήλ κ.α.
  Η Ιταλία έχει την μεγαλύτρη ΑΟΖ καιη Ελλάδα την αμέσως μεγαλύτερη.
  Η Ελλάδα και η Κύπρος μαζί έχουν μεγαλύτερη ΑΟΖ από την Ιταλία.
  Αξία ΑΟΖ,Κύπρου 1.3 τρις δολάρια,Ελλάδας 1.7 τρις δολάρια,Ιταλίας 2.2 τρις δολάρια και όλως τυχαίος όλες έχουν μεγάλο πρόβλημα χρέους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΝΤ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ολα αυτα που επωνιμως τολμα και δημοσιευει ενας υπευθηνος Γερμανος πολιττης το εχουν καταλαβει ολοι οι Ελληνες πολιτες που δεν τρεφουν ψευδαισθησεις αγαπουν και σευονταιτον ελληνικο λαο και τον τοπο και αρνουνται να παραδεχθουν οι Εφιαλτες της χωρας που προτιμουν να συνεργαζωνται με τους κλεφτες του ελληνικου λαου,με το αζημιωτο ,βεβαιως,γιατι σκετη προδοσια χωρις "Μ Ι Ζ Α ",ΔΕΝ ΛΕΕΙ!!!!.ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥς ΓΟΝΕΙς ΜΟΥ ,ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΙΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ .Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΥΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ .ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ¨΄ΤΟ ΓΟΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έλληνα Ξυπνα πάρε την χώρα πίσω διώξεις τον Γερμανό τον τώρα ο και τους Προδότες εχθρούς σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σε χαλεπούς καιρούς Ευρωχούντας, χάρη των αγέννητων Ελλήνων
  του Κολοκοτρώνη την σημαία σε καταγάλανο ουρανό θε ν’ ανεμίσω
  της Επανάστασης να εμπνεύσει τον εγερτήριο Θυμό
  το 120Σ να τιμήσει, Καποδίστρια τη μνήμη να ξυπνήσει
  κι' ο Λαός με του Στρατού του την δύναμη Δημοκρατία να ιδρύσει !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι υδρογονάνθρακες αποτελούν την αιτία του Ελληνικού προβλήματος και θα εξηγηθώ. Παρακαλώ διαβάστε το και δυστυχώς ...θα με θυμηθείτε.
  Μιλάμε για ...δάνεια και για χρέη, δε μας είπε όμως κανείς για ποιο λόγο δανείστηκε η χώρα.
  Το οποίο θα το εξηγήσω σε λίγο. Τώρα μάθετε ότι η χώρα δανείστηκε για να χρωστάει.
  Δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. Ξεπουλιούνται λοιπόν τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και όταν αναφέρομαι σε ξεπούλημα, πωλούνται όλα με τιμές ...της πλάκας, άρα ξεπουλιούνται. Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ. ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει και θα αναγκαστεί να δώσει τον ορυκτό της πλούτο, τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος ...ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού ...φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.