Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση του Eurogroup

Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με...
σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.

Παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, με υπουργό τον Στουρνάρα.

Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Η Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με πρόεδρο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Πριν λίγο καιρό οι παραγωγοί των λαϊκών απήργησαν. Κάθε φορά, που ένας κλάδος αντιδρά, θεωρείται, ότι το κάνει για να μη χάσει τη βολή του. Έτσι επικρατεί ο απαραίτητος για τη διακυβέρνηση των Ελλήνων εσωτερικός διχασμός.«Αιτία της απεργίας δεν ήταν μόνο οι θέσεις στις λαϊκές, όπως όλα τα συστημικά Μέσα δείξανε», εξηγεί ο Λεωνίδας, παραγωγός που πουλάει τα προϊόντα του σε λαϊκές της Αθήνας, «αλλά η εξαφάνιση των παραγωγών», προσθέτει.

«Mέχρι τις αρχές του ‘90, όταν έβγαινες από σταθμούς του ΗΣΑΠ ή του Μετρό, έβλεπες κάποιους πλανόδιους πωλητές, που είχαν στους πάγκους διάφορα φρούτα. Αυτοί εξαφανίστηκαν. Τώρα μάλλον θέλουν να κάνουν το ίδιο.

Αυτή τη φορά όμως τον έλεγχο θα έχουν μεγάλες αλυσίδες, για παράδειγμα... αρτοποιείων. Ούτως ή άλλως όλο και περισσότερες αλυσίδες τέτοιων ξεφυτρώνουν κοντά σε σταθμούς του ηλεκτρικού ή του μετρό, γιατί να μην επεκταθούν και στον τομέα αυτό; Και ποιος θα τους ελέγχει εκείνους; Εμάς τους «μικρούς» εύκολα μας γραπώνουν και μας «βγάζουν απ' τη μέση», διαπιστώνει εξαγριωμένος ο Λεωνίδας. «Αυτοί θέλουν να μας εξοντώσουν», φωνάζουν κι άλλοι παραγωγοί σε διπλανούς πάγκους, που άκουσαν τη συζήτηση. Εν ολίγοις «λαϊκές στο στόχαστρο», είναι το πόρισμα των παραγωγών.

Είναι όμως μόνο οι λαϊκές; Ή το σχέδιο είναι μεγαλύτερων βλέψεων από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε; Το μεγαλόπνοο σχέδιο και ο δρόμος για την "Ανάπτυξη" στα χέρια τεσσάρων εταιρειών

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους πήγε εφοδιασμένος με έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια!

Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη "Greece 20/20" της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.  

Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Η KfW (δια του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Λ.Κ. ΦΟΥΝΚΕ) υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014. «Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».

Φυσικά αναφέρεται και στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών.

Τα ερωτήματα που εγείρονται Έστω ότι τίθεται σε εφαρμογή:

Α) Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Και κυρίως... ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;

Β) Οι αγρότες θα παράγουν και οι τέσσερις εταιρείες θα αγοράζουν για επεξεργασία τα προϊόντα. Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι οι παραγωγοί δε θα θιγούν πωλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη σοδειά τους, όταν οι τέσσερις θα διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου;Εκ των πραγμάτων εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που μόνος του καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα, δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί σε αυτές.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι άνθρωποι στράφηκαν στη γη, έκαναν συνεταιρισμούς, καλλιεργούν κρόκο, σπαράγγια, ελιές, παράγουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, ελαιόλαδο και παράγωγα των ελιών, και πλήθος άλλων τροφίμων, τα οποία και εξάγουν, παρουσιάζουν σε εκθέσεις διατροφής στο εξωτερικό.

Όταν όμως τέσσερις θα καθορίζουν τις τιμές εξαγωγής, οι άνθρωποι αυτοί, μόνοι τους, δε θα μπορούν να σταθούν σε μια αχανή αγορά.

Την ίδια στιγμή οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών.

Ο κάθε παραγωγός αντί να πουλάει αντί πινακίου φακής τη σοδειά του, θα πηγαίνει κατ' ευθείαν σε αυτές να εργαστεί. Και η γεωργία, ως βασικός πυλώνας της ελληνικής ανάπτυξης θα λάβει μορφή βιομηχανίας.

Όμως ο απλός πολίτης, που σκέφτεται τη γη ως το μόνο σίγουρο μέσο εξασφάλισης των προς το ζην; Απλώς ξεχνάει αυτή την επιλογή. Ένα ερώτημα ακόμη: Καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας:

Αυτό σημαίνει, ότι θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότερο και παράλληλα έτσι επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Η ποιότητα, η θρεπτική αξία των τροφίμων θυσία στον βωμό του κέρδους!

Μία εταιρεία διαχείρισης της διανομής και αποθήκευσης Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια μόνο δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία (και εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα σε ποιον θα ανήκει), την Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων (Greek Food Company), που μεταξύ άλλων:

Α) Θα καθορίζει το δίκτυο των παραγωγικών μονάδων και θα αποτελεί δεξαμενή τροφίμων προς εξαγωγή...

Β) Θα διαχειρίζεται τη διανομή και αποθήκευση των προϊόντων εντός της χώρας»... Δηλαδή αυτά που θα παράγουν οι τέσσερις μόνο εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, θα πηγαίνουν στη μία μόνο εταιρεία, από όπου θα προγραμματίζεται η διανομή.

Ποιος όμως θα διασφαλίζει, ότι θα καταμετρώνται σωστά οι εσωτερικές ανάγκες κατανάλωσης, και ότι δε θα κρατούν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής για να το εξάγουν δημιουργώντας ελλείψεις σε προϊόντα, που τώρα αυτονόητα υπάρχουν στο καθημερινό τραπέζι μας; Κάτι αντίστοιχο είχαν κατά νου και με το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων σωρεία φαρμάκων, όπως εξηγούν και οι φαρμακοποιοί, που ζητούν ξανά και ξανά την παύση του παράλληλου εμπορίου.

Οι υπογραφές μπήκαν! Βασικός άξονας υλοποίησης η προαναφερθείσα μελέτη. Πρόκειται για προγράμματα, που θα πραγματοποιηθούν! Όχι για θεωρίες συνωμοσίας!


10 σχόλια:

 1. Ας γυρίσουμε λοιπόν πλευρό να ..κοιμηθούμε λίγο ακόμη και όταν κάποια μέρα ξυπνήσουμε θα γελάνε και οι κότες μαζί μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι ναζί δεν ηττήθηκαν το 1944κ και επανέρχονται με οικονομικά τραπεζικά οπλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟ ΕΞΩΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΄Ασε τους ναζί ... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΛΑΝΟΥΜΕ ;;;; Οι αγρότες μας θέλουν ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ από τις Διευθύνσεις Γεωργίας , τα Γεωπονικά Πανεπιστήμια και Το Υπουργείο Εμπορίου .!!!! Ποιος θα δώσει τέτοιες κατευθύνσεις ;;;; ΕΓΩ ;;;;;;;;;; Επειδή εμείς ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Μ......ΕΣ , ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ....... ΤΟ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ , ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ;;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν κοιμομαστε Θαναση, απλα χαθηκε το ενδιαφερον απο τον αγροτικο κοσμο εδω και κατι χρονια

   Διαγραφή
 5. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ !! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ....ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ! ΜΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ! ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ...ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΤΡΩΜΕ ! ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ......ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ....ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ !! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ !! ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ..ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ..ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΡ ΟΛΗ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Mondragon.Mondragon.Mondragon
  Almeria .Almeria.Almeria.
  Trento .Trento.Trento.
  Συνεταιρισμός Μαστιχοπαραγωγων Χίου.
  Βαενι
  Ζαγοριν. Κ.α.
  Δυστυχώς έφυγε η ΑΓΝΟ και άλλες συν. Η συν. Εκπαίδευση δεν υφίσταται αν τουλάχιστον γνώριζαν οι κρατούντες τι γίνεται σε άλλες χώρες της ΕΕ και απλά εφαρμοζε τις δυνατοτητες που υφίστανται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σκοπός τους η μείωση του πληθυσμού μέσω δηλητηριασμένων τροφών και ο απόλυτος έλεγχος του ανθρώπου ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί στα βρώμικα σχέδια των σιωνιστών και αμερικανών κανόνων.Οι Έλληνες πρέπει να δηλώσουν ανυπακοή και να τσακίσουν οποία κυβέρνηση αποφασίσει κάτι τέτοιο εν πράξη ακόμα και με χρήση άλλων σκληρωτερων μέσων.Δεν θα περάσει στην Ελλάδα αυτο θα αποτύχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.