VIVA ICELAND : Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΞΕΜΕΘΥΣΕΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Σχόλιο Ιστολογίου:
Όταν οι Ισλανδοί αφήνουν να καταρρεύσουν οι τράπεζές τους, δεν πληρώνουν τους δανειστές, καταδικάζουν 9 τραπεζίτες με 46 χρόνια φυλάκιση, ενώ την ίδια στιγμή τους δίνει 30.000 κορώνες το κράτος στον καθένα τους, όταν το κράτος διαγράφει τα στεγαστικά τους δάνεια, όταν λένε μνημόνια τέλος και στέλνουν στον αγύριστο το ΔΝΤ, το οποίο ΔΝΤ δημόσια ομολογεί ότι η Ισλανδική οικονομία τρέχει με χίλια, προτείνουν αυστηρά δημόσιο χρήμα, όταν έφτιαξαν καινούριο σύνταγμα με την συμμετοχή όλων τους, όταν η πατρίδα τους έχει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μηδενική ανεργία, όταν έχουν αποδεδειγμένα τα κότσια, έχουν εθνικό νόμισμα και εθνική ανεξαρτησία, όταν αποδεικνύουν ότι είναι αφεντικά στον Τόπο τους, στο σπίτι τους, ε τότε ρε φίλε δικαιούνται να είναι συνέχεια «μεθυσμένοι»…

Άντε να δούμε εμείς αδέρφια πότε θα τους μιμηθούμε και εμείς …


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία ΈξοδοςΔιορθωτικές κινήσεις για να αποφύγει την υπερθέρμανση της οικονομίας, η οποία κινείται εδώ και χρόνια με εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μηδενική ανεργία, πραγματοποιεί η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας.

«Είναι όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα πάρτι και συνειδητοποιείς ότι πρέπει να χαλαρώσεις για λίγο», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Μαρ Γκούντμουντσον αναφερόμενος στα επίπεδα ρεκόρ στα οποία κινείται το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας λόγω της βελτίωσης το εμπορίου και του τουρισμού.

Η Ισλανδική οικονομία γνωρίζει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης 5% όταν σχεδόν στο σύνολο της Ευρώπης το ΑΕΠ παραμένει σταθερό όταν δεν συρρικνώνεται.

Όπως είχε αναγκαστεί να αναγνωρίσει και το ΔΝΤ η επιτυχία της εθνικής οικονομίας οφείλεται στο ότι δεν ακολούθησε καμία από τις συμβουλές που επιβλήθηκαν σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τα μνημόνια.

Συγκεκριμένα η χώρα προχώρησε σε ένα είδος στάσης πληρωμών προς τους δανειστές της αρνούμενη να πληρώσει τα χρέη που είχαν δημιουργήσει στους πολίτες της ξένες τράπεζες ενώ υποτίμησε το νόμισμά της (δεδομένου ότι δεν είναι μέλος της ευρωζώνης) δίνοντας νέα ώθηση στην εθνική οικονομία. Οι τράπεζες που ευθύνονταν για την κρίση αφέθησαν να καταρρεύσουν και πέρασαν σε κρατικό έλεγχο ενώ ορισμένοι από τους τραπεζίτες κατέληξαν στη φυλακή.

Ούτε το ελάχιστο μέγεθός της (με μόλις 325.000 κατοίκους) ούτε η έλλειψη βαριάς βιομηχανίας δεν εμπόδισαν τη χώρα των Βίκινγκς να τα βάλει με τα τραπεζικά μεγαθήρια της Βρετανίας και της Ολλανδίας και να αμφισβητήσει τις εντολές του ΔΝΤ.

Όλα αυτά βέβαια γιατί οι κυβερνώντες αποδέχθηκαν, ως όφειλαν, το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων με τα οποία οι Ισλανδοί ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα παράνομο χρέος και φυσικά γιατί δεν είναι μέλος της ΟΝΕ.

Αξίζει να θυμίσει κανείς πως κινήθηκε το επίπεδο ανεργίας στην Ισλανδία σε σχέση με την Ελλάδα, η οποία ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές της Τρόικας.


Το επόμενο βήμα ήταν να ακυρώσουν την αίτηση ένταξης που είχαν υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποιος θέλει να επιβιβαστεί σε ένα καράβι που βυθίζεται; Πολύ περισσότερο όταν το καράβι έχει γεμίσει από αυτοαποκαλούμενους «αριστερούς» που για ίδιον συμφέρον φωνάζουν στους επιβάτες ότι πρέπει να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτό και να ψηφίζουν πάντα υπέρ της ΕΕ.

Α.Χ

ΠΗΓΗ: info-war


4 σχόλια:

 1. Η Ισλανδία δε δέχτηκε να δώσει τα χρήματα για τις δήθεν "ανακεφαλαιοποιήσεις", που ήθελαν οι ιδιωτικές της τράπεζες και τις άφησε να χρεοκοπήσουν, να καταρρεύσουν. Παρότι αυτές χρωστούσαν πολλά δισεκατομμύρια σε Αγγλία και Ολλανδία. αυτό το χρέος "έσβησαν" τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τα δικαστήρια, στα οποία προσέφυγαν οι "μεγάλες" δυνάμεις, δε δέχτηκαν το χρέος της Ισλανδίας προς Αγγλία και Ολλανδία. Σε εμάς αυτό δυστυχώς δε γίνεται, φαίνεται απλό και εύκολο, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον. Για να γίνει κάτι παρόμοιο με την Ισλανδία, θα πρέπει να μας κυβερνάνε πατριώτες, Έλληνες που να ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο και όχι για τη τσέπη τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Ισλανδία χρεοκόπησαν οι τράπεζες, όχι τι κράτος. Στην Ελλάδα συνέβη το ακριβώς αντίστροφο. Υπάρχει σαφής διαφορά.

   Διαγραφή
  2. είναι προφανές ότι δεν ξέρεις ότι δεν χρεωκόπησε το κράτος. ποτέ δεν χρεωκοπεί το κράτος. ποτέ. το χρεωκοπούν με δικούς τους ανθρώπους για να πάρουν τα κοιτάσματα κλπ κλπ.
   επίσης οι διακρατικές συμφωνίες ποτέ δεν μετατρέπονται σε εμπράγματο υλικό και μάλιστα με το αγγλικό δίκαιο ...
   όσον αφορά το κράτος ξέρεις ότι η κομπίνα είναι ότι απαγόρεψαν η εβρΕΟΚ, νυν ΕΕ να έχει κάθε κράτος δική της νομισματική πολιτική;
   γνωρίζεις ότι δεν είχαμε ανάγκη δανείων;;;;
   γνωρίζεις ότι το κράτος δανείζεται από τις τράπεζες, οι οποίες δανείζονται από την ΕΚΤ, η οποία με το αζημιωτο δανείζει αέρα κοπανιστό;;;
   γνωρίζει την δημιουργική λογιστική των τραπεζιτών για να φτάσουμε ως εδώ;;;
   γνωρίζεις την αποδεδειγμένη υπεξαίρεση των 233 δις ευρώ;
   γνωρίζεις ότι με βάση τη σύμβαση με την ΕΕ αν κυρήξουμε πτώχευση εξ αιτίας της γερμανίας, είναι υποχρεωμένη η ΕΕ να μας πληρώνει πλήρως στο ακέραιο πριν μνημονίων για 5 χρόνια με την υποχρέωση να βτάσουμε στο τεχνολογικό και παραγωγικό επίπεδο της γερμανίας;;;;;;;
   είναι άγνωστα αυτά;;;
   όλα λοιπόν είναι θέματα προδοσία από τους τσιπρομητοστοτπάκηδες και τους γιωργάκηδες που βάζει η ΣΙΑ και η ΜΟΣΣΑΝΤ να μας κυβερνάνε όλα τα χρόνια με όλους τους βλαμμένους με τις σημαιούλες των κομμάτων...
   αυτή είναι η δυστυχία.
   η μη αξιοπρέπεια ...
   η συνέργεια σε προδοσία κατά της χώρας των δουλάκηδων ...

   Διαγραφή
 2. Η Χρηματοδότηση των Τραπεζών από το Ελληνικό κράτος, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας με δάνεια από Ελληνικές Τράπεζες, τα δανεικά και αγύριστα στα Κόμματα, δεκάδες λοβιτούρες κλπ ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.