ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ -ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΠΟΥ «ΣΚΟΤΩΝΕΙ» [ΕΙΚΟΝΑ]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα σκίτσο του ΚΥΡ που δείχνει με τρεις εικόνες την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς.      

Αρχικά ο αριστερός είναι με μούσια, ρούχα και συνθήματα αναρχικού, υποτίθεται ότι κάνει επανάσταση. Οσο περνούν τα χρόνια η εμφάνισή του αλλάζει και γίνεται ειρηνιστής ενώ στην ώριμη ηλικία του το σήμα μετατρέπεται στο σύμβολο της κατανάλωσης και της χλιδής, μιας Μερσεντές.

ΠΗΓΗ:
  iefimerida

26 σχόλια:

  1. Εισαι ενας ηλίθιος που δεν μπορεις να μετρησεις ούτε τ'αφτιά σου σωστα,δεν περιμενω να ξεχωρισεις τον Αναρχικο απο τον αριστερο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Unknown ποια η διαφορά τελικά βρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Unknown ποια η διαφορά τελικά βρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλίμονο στον χρήστη, αν κατάλαβε το σκίτσο του ΚΥΡ κι έχει το θράσος να το σχολιάσει κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χαριτωμένο (αν όχι και πρωτότυπο) το σκίτσο του ΚΥΡ παρουσιάζει, τον συνήθη, κύκλο της ζωής κάθε ανθρώπου.
    Κάποιοι όμως (ίσως από εμπάθεια)νομίζουν ότι αφορά μόνον τους αριστερούς και αναρχικούς
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Κυρ αρκετά έξυπνα,ως συνήθως,σχεδίασε τον λεγόμενο κύκλο της ζωής με τον δικό του τρόπο.Τώρα πολλοί θα πουν ότι σατιρίζει μόνο τους αριστερούς ή αναρχικούς(βάση του πρώτου σκίτσου).έλα όμως που άν κοιτάξουμε πίσω από το σκίτσο θα διαπιστώσουμε ότι περιέχει και εμάς,ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων,(εκτός άν κάποιοι νομίζουν ότι αποτελούν εξαίρεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το σκιτσο αυτο κυκλοφορησε πριν πολλα χρονια στο πακετο κασετινα λευκο ΚΑΡΕΛΙΑ .. μαλλον θα πρεπει να μαθετε τα συμβολα πριν βαλετε τιτλους .. το Α = αναρχικος ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωπα παίδες! Ισχύει ΑΚΡΙΒΩΣ, ισχύει και συμβολικά ανεξαιρέτως πεποιθήσεων!
    Κανένας συνειδητός Αναρχικός δεν έχει αυτή την πορεία τουλάχιστον ως πορεία ιδεολογίας. Το σκίτσο καταδεικνύει την πορεία των ΝΤΕΜΕΚ. Ούτε καν τους Αριστερούς δεν προσβάλλει. Και καλά το διατυπώνει για να γίνεται και κάποιο ξεσκαρτάρισμα. Και μάλιστα, τωρα που τα περισσότερα πολιτευτούδικα απόβλητα επικαλούνται τις ιδεολογίες αυτές για τις υποβαθμίσουν. Για να είμαστε βέβαια ειλικρινείς, το σκίτσο απευθύνεται σε όσους μπορούν να το αντιληφθούν όπως είναι. Και αυτοί, σίγουρα δεν είναι αρκετοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας 'φιλελε'απ'την αρχη της ζωης του ονειρευεται πλουτη αξιωματα,γιατι ειναι φιλοδοξος.Δεν το κρυβει.Το σκιτσο τονιζει αυτους που ξεκινουν με οραματα τα οποια κανουν σημαια και λαβαρο,και στο τελος καταληγουν απληστοι αρπαγες.Τους κατηγορει το σκιτσο κατα τη γνωμη μου γιατι η Αφετηρια αυτων των φρικιων''ειναι η ιδεολογια.Οποτε και κραυγαλεα η καταντια τους.Περιπλανηθηκα μαζι τους,δουλεψα μαζι τους,εργαστηκα για αυτους..Δυστυχως η επιβιωση με ιδεολογια θελει ΜΑΓΚΙΑ. Γνωριζετε πολλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρόβλημα με τους αριστερούς ειναι οτι νόμιζαν πάντα οτι έκαναν επανάσταση..και οι μπροστάρηδες με τις ιδέες τους και οι συμμετέχοντες με την αδυσώπητη παθητικότητα τους..αυτά..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα με τους αριστερούς ειναι οτι νόμιζαν πάντα οτι έκαναν επανάσταση..και οι μπροστάρηδες με τις ιδέες τους και οι συμμετέχοντες με την αδυσώπητη παθητικότητα τους..αυτά..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αριστερό και φτωχό δύσκολα βρίσκεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τον αθρογραφο

    Το σημα προς ενημερωση ειναι το συμβολο της Αναρχιας και οχι της Αριστερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί φυσικά να πάει και ακριβώς αντίθετα, προς τα από όπου ξεκίνησε... Τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη χώρα πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι δεν μας μαγαρισαν και τι δεν μας μαγαριζουν ακομα .Ειτε ξεκινωντας απο τους Τουρκους με τη βρακα τους γεματο σκατα , ειτε με τους τουρκαλβανους , Ιταλους και Γερμανους , γαζι απο Ναζι , αστα και με τους Γαλο αγγλο αμερικανους . Τ απομειναρια λοιπον ολα απο αυτους , που αποδεικνιεται δυστηχως ,το σχεδιο τους πως ,ανεξαντλητα νομιζουν παως θα απαμαυρωσουν την Ελληνικη Ψυχη ! Ναι γεγονος ενα ειναι για μας ,εχουν κουρασει αδυψωπητα ολα τουτα τα φιδια με το δηλητηριο τους που εκπεμπουν στη Χωρα μας διαρκως ,λες βεβαια θελουν να σβησουν το Ελληνικο το Φως , τη Δημιουργια του Πολιτισμου την εκταση Της φιλοσοφιας , την Αγαπη . Ολα αυτα που δεν ητο σε θεση να καταλαβουν χιλιοετηριδες τωρα . Στο τελος ομως θα βρουν αυτο που ζητουν ,τη πισσα τη φωτια και τη κολαση τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άμα λάχει καταλήγει και στην κυβέρνηση και πρακτοράκι των αμερικανών.
    Αλλά είναι λίγες οι θέσεις και οι υποψήφιοι πολλοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.