Πληρώνοντας τα ψέματα της κυβέρνησης


Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έμειναν χθες εμβρόντητοι βλέποντας τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκαν στο σύστημα του TAXISnet. Ο περιβόητος φόρος, που θα καταργείτο από το 2015 επειδή είναι άδικος και δεν διορθώνεται, όπως χαρακτηριστικά έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, παραμένει.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυξήθηκε και πάλι φέτος για χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών, ενώ, μάλιστα, έπεται συνέχεια με την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών τη διετία 2019 – 2020.
Οι πολίτες πληρώνουν πολύ ακριβά τα ψέματα της κυβέρνησης Τσίπρα. Υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στη μετα-μνημονιακή εποχή, σύμφωνα με το αφήγημα του Μαξίμου, αλλά οι επιβαρύνσεις για τον ελληνικό λαό διαρκώς φουσκώνουν, ενώ τα εισοδήματα παραμένουν καθηλωμένα.
Η υποβάθμιση της ακίνητης περιουσίας έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες νοικοκυριά, καθώς πληρώνουν ταυτόχρονα φόρους για ακίνητα και δόσεις για στεγαστικά δάνεια την ώρα που η αξία του σπιτιού που αγόρασαν έχει μειωθεί κατά πολύ.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει τον Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Και αυτό ενώ πέρυσι έλεγε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητές του, καθώς προέχουν άλλες μειώσεις και ελαφρύνσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Πρόκειται βεβαίως για ένα ακόμα ψέμα του κ. Τσίπρα. Οσο η κυβέρνηση διογκώνει το κομματικό κράτος με διορισμούς ημετέρων (χθες έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των συμβασιούχων στο Δημόσιο ξεπέρασε φέτος τις 100.000, δημιουργώντας νέο ρεκόρ αύξησης), δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για μειώσεις φόρων.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Μάιο θα υποχρεωθεί να προσφύγει σε εκλογές και οι υποσχέσεις που δίνει θα μείνουν για άλλη μια φορά ακάλυπτες.
Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η περαιτέρω ενίσχυση του κομματικού κράτους και ας πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμα και στις λαϊκές γειτονιές, τον ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται ότι θα καταργούσε.
Πηγή, μέσω kozanara

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.