Τουρκία δαγκωτό και πάλι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ



 Γράφει η Κόμπρα

Μέχρι και η “ωραία κοιμωμένη” ΕΕ άρχισε επιτέλους να “ψιθυρίζει” για τον ρόλο της Τουρκίας στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, βάζοντας στο μικροσκόπιο ακόμα και την Turkish Airlines που στέλνει “πεσκέσι” μετανάστες στον Λουκασένκο. Βλέπετε το πρόβλημα ήλθε πολύ πιο κοντά στην πόρτα των ισχυρών από όσο ήταν όταν πολιορκούσαν τον Έβρο. Πάντως, μην φανταστείτε ότι όλοι οι Δυτικοί βρήκαν την όρασή τους. Παράδειγμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που παραμένει αμετανόητος: Τουρκία δαγκωτό!

Ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα χαρακτήριζε την Τουρκία “δημοκρατία” και έδωσε την εξής αποστομωτική απάντηση: «μα, έχουν εκλογές». Όταν ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε πως οι τουρκικές φυλακές έχουν γεμίσει με δημοσιογράφους (ενώ αδειάζουν από μαφιόζους θα πρόσθετα) κι ότι ο Ερντογάν έχει στο τσεπάκι του την τουρκική Δικαιοσύνη, ανέφερε (έτσι, γενικώς και αορίστως) πως κάποιοι «σύμμαχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για την Τουρκία»!

Πάντως, για τον Μπάιντεν μάλλον δεν αρκούν οι… εκλογές, αφού απέφυγε να καλέσει την Τουρκία στην προγραμματισμένη Σύνοδο του για την Δημοκρατία. Πάνε οι εποχές που οι Αμερικανοί θεωρούσαν την Τουρκία πρότυπο “μετριοπαθούς πολιτικού Ισλάμ” και παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. Αν μην τι άλλο ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πιο διακριτικός από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, που μόνο δεν “έβαλε τα κλάματα” για την αγαπημένη του Τουρκία!

Λίγο μετά δε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, ο Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του για την επιθετικότητα της αντιδημοκρατικής Ρωσίας στην Ουκρανία. Καλά βρε παιδιά δεν του είπε κανένας του Γενς ότι και στην Ρωσία γίνονται εκλογές και αν δεν κάνω λάθος, ο Πούτιν έχει φυλακίσει λιγότερους δημοσιογράφους από τον Ερντογάν. Άρα με το κριτήριο του Στόλτενμπεργκ παίρνει καλύτερο βαθμό από τον Ταγίπ.

Θα μου πείτε, ξεχνιέται ο Στόλτενμπεργκ που τον Δεκέμβριο του 2020, λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία (θυμάστε, αυτές που «θα δαγκώνουν»!) είχε αποθεώσει τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αποθεώνοντας μέχρι και τον ρόλο της στην (εδώ κρατηθείτε) «αντιμετώπιση του ΙSIS»! Μάλλον δεν έχει ακούσει τίποτα για την αποδεδειγμένη συνεργασία του καθεστώτος Ερντογάν με το ISIS κι όχι μόνο στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Ο Σκανδιναβός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει μείνει πιστός στο Δόγμα Λουνς! Κάποιος, όμως, πρέπει να του πει ότι από τη δεκαετία του 1980 έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η Τουρκία έχει προ πολλού πάψει να είναι αυτό που ήταν για τη Δύση. Ο Στόλτενμπεργκ δεν έχει δει τη συμμαχία της Άγκυρας με τη Μόσχα, ούτε πήρε χαμπάρι τι γίνεται με τους S-400; Δεν έχει ακούσει τον Ερντογάν να βρίζει Δυτικούς ηγέτες όσο δεν διανοήθηκε να τους βρίσει ποτέ ο Πούτιν; Τέλος, δεν είδε τι έγινε στον Έβρο, δεν βλέπει τι συμβαίνει τώρα στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας; Πως το είχε πει ο Μακρόν; Ζούμε τον “εγκεφαλικό θάνατο” του ΝΑΤΟ; Ακριβώς αυτό!

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.