Euro 2020: Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό «πείραμα»



 Γράφει η Θέα Μανούρα

Και έφτασε το καλοκαίρι του 2021 για να καταφέρουμε τελικά να δούμε το… Euro2020.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά και τι δεν είναι περίεργο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; Η πανδημία του κορωνοϊού είναι σαν να μας έκλεψε χρόνια από τη ζωή μας. Κάπως έτσι έκλεψε και την προσμονή μας πέρσι για τη μεγάλη (ποδοσφαιρική) ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Λίγο όμως τα εμβόλια, λίγο που πλέον γνωρίζουμε με το τι έχουμε να κάνουμε αναφορικά με τον ιό, λίγο τα «πειράματα» με διάφορα events που έγιναν για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με τη μετάδοση του πολύ επίμονου αυτού ιού, τελικά το Euro2020 αρχίζει σήμερα και μάλιστα με κόσμο στα γήπεδα.

Το ήθελε η UEFA

Η φετινή διοργάνωση διαφέρει σε σχέση με παλαιότερες, καθώς θα διεξαχθεί σε 11 διαφορετικές πόλεις και γήπεδα. Σχεδιασμός, όχι ελέω κορωνοϊού αλλά επειδή αυτήν την ιδέα είχε η UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκανε από πολύ νωρίς ξεκάθαρη την πρόθεσή της να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Ίσως να παίρνει ένα παραπάνω ρίσκο, καθώς χρειάζεται υγειονομικά πρωτόκολλα από 11 διαφορετικές χώρες – που βιώνουν διαφορετικά τον κορωνοϊό – αλλά έτσι τελικά θα διεξαχθεί το Euro2020.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι: Ρώμη, Σεβίλλη, Λονδίνο, Γλασκώβη, Άμστερνταμ, Μόναχο, Κοπεγχάγη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Αγία Πετρούπολη, αλλά και το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε την συνέχεια στο topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.