Οι υπηρεσιακοί έσωσαν την τιμή τού Εργασίας



 Γράφει η Χριστίνα Κοψίνη

Δύο στοιχεία συνέτειναν στην αποκάλυψη της προσπάθειας του επίδοξου «παρουσιαστή» να αποσπάσει δημόσιο χρήμα μέσω της συμμετοχής του στον μηχανισμό «Συνεργασία» του υπ. Εργασίας.

Πρώτο, ο έλεγχος των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τις υπηρεσίες του τέως Ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (έχει συγχωνευτεί στον ΕΦΚΑ) για τις δύο εταιρείες, τις οποίες ο «παρουσιαστής» εμφάνιζε, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να ψυλλιαστούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Εργασίας πως κάτι δεν πάει καλά με τη συμμετοχή τού εν λόγω μισθωτού στον μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Δεύτερο, η παράλειψη στην υποβολή της αίτησης που έπρεπε να υποβάλει ο λογιστής του «παρουσιαστή» για τον μήνα Οκτώβριο. Τον Ιανουάριο του 2021 ο «παρουσιαστής» πληρώθηκε κανονικά και για τους τρεις τελευταίους μήνες του ’20, δηλαδή για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο με χρηματοδότηση του 60% σε μισθό έως 6.500 ευρώ, πλαφόν που τέθηκε ως όριο με διάταξη Βρούτση στο Ν. 4764/23.12.20 και κατόπιν προτάσεων των υπηρεσιακών παραγόντων. Ωστόσο η διάταξη δεν είχε αναδρομική ισχύ για τις πληρωμές πριν από τον Δεκέμβριο.

Πάντως, οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι χωρίς υπερβολή εκείνοι που διέσωσαν την τιμή του υπουργείου, παρότι έκπληκτοι έβλεπαν τον «παρουσιαστή» συνοδευόμενο από τους τρεις γνωστούς δικηγόρους και την αστυνομική φρουρά του να πιέζει για την ομαλοποίηση των πληρωμών του, φτάνοντας μέχρι και το γραφείο της γενικής διευθύντριας οικονομικών του Εργασίας. Σημειωτέον η τελευταία πληρωμή ακυρώθηκε, γιατί διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες δεν είχαν τη μείωση τζίρου 20% που ορίζει η νομοθεσία.

από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.