Εκλογές το Φθινόπωρο του 2018;;


Παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα λάβουν χώρα στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019, η φημολογία δίνει και παίρνει για εκλογές σε λίγους μήνες από σήμερα, δηλαδή το Φθινόπωρο του 2018. Αυτό που ξέρουμε ότι όλα τα κόμματα, πλην του κυβερνώντος, ακόμα και οι συγκυβερνήτες των ΑΝΕΛ είναι σε εκλογική ετοιμότητα. Πράγμα φυσιολογικό γιατί το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει ο Τσίπρας που αφού ρωτήσει και πάρει την έγκριση του Δραγασάκη θα πάει σε εκλογές σε χρόνο που θα νομίζουν ότι βολεύει.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το Φθινόπωρο του 2019 φαντάζουν αυτοκτονία. Μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου όπου η χαλαρή ψήφος θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο κόμμα σε ακόμα πιο χαμηλά ποσοστά από αυτά που θα έπαιρνε σε εθνικές στον ίδιο χρόνο, ακούγεται τρελό. 

Όλοι θυμόμαστε ότι τέτοια επιλογή έκανε το 2009 ο Καραμανλής, όπου έχασε τις ευρωεκλογές και πλέον στο 100% του κόσμου ήταν ο σίγουρος  ηττημένος στις επόμενες εθνικές εκλογές, τις οποίες έχασε με διαφορά. Ανάλογα ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκτιμά ότι σε εθνικές εκλογές θα πάρει ως δεύτερος ένα 25%, αν επιλέξει πριν από αυτές να πάει σε ευρωεκλογές που θα πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 20%, αυτό το 25% θα είναι άπιαστο όνειρο, αφού "ταλαντευόμενοι" ψηφοφόροι, μεταξύ των δύο μεγάλων θα επιλέξουν ίσως τον νικητή.

Να πάει σε εκλογές τον Μαίο του 2019 μαζί με Ευρωεκλογές και Τοπικές εκλογές φαντάζει λιγότερο επώδυνο για τον Τσίπρα, αλλά σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει άλλος κίνδυνος. Ο κίνδυνος ακούει στην ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική κάλπη με τους εκάστοτε υποψηφίους του στις τοπικές εκλογές, όπου πάσχει από αναγνωρίσιμα στελέχη του που θα έπαιρναν Δήμους ή Περιφέρειες και θα τράβαγαν ψήφους και για τις εθνικές εκλογές. Αντίθετα η μη ύπαρξη πιθανών νικητών σε τοπικές εκλογές από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαια ότι θα του στερήσει εκλογικό κοινό στη μεγάλη κάλπη. Ακόμα και να στηρίξει υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ (δες Μπουτάρη) και αυτοί οι υποψήφιοι δεν θα είναι ταυτισμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι και στο τέλος του 2016 το κλίμα μύριζε "εκλογές", αλλά αποδείχθηκε ότι μύριζε απλά για να θολώσει τα νερά των επερχόμενων νέων μέτρων που ήρθαν. Παρόλα αυτά, τα παραπάνω, πολύ λογικά, αυτή τη φορά φέρνουν τις εκλογές πιο κοντά, τουλάχιστον ως πιθανότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.