Δύο «Παπαδημούληδες» στις αγορές!

 

Τα δύο παρακάτω «τιτιβίσματα» προέρχονται από τον ίδιο άνθρωπο. Τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στο πρώτο, όντας εμφανώς ικανοποιημένος από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γράφει:

«Χθες έγινε ένα ακόμη θετικό βήμα προς μια βιώσιμη ανάπτυξη κ την έξοδο από τα μνημόνια. Συνεχίζουμε με σχέδιο, κόντρα στην καταστροφολογία».


Στο δεύτερο, όταν κάποιοι άλλοι (οι Σαμαροβενιζέλοι) πανηγύριζαν την έξοδο στις αγορές το 2014 και ο ίδιος ασκούσε τότε σκληρή κριτική, έγραφε:

«Δανείζονται με 5%,αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα!»


Το γεγονός ότι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φάσκουν και αντιφάσκουν με τις αναρτήσεις τους στα social media, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Είναι πλέον καθημερινό σπορ. Το ίδιο συνέβη πρόσφατα και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επίσης σε ρόλο Δρ. Τζέκιλ/Μίστερ Χάιντ, από τη μια πανηγύριζε την έξοδο στις αγορές και από τη άλλη, το 2014, έκανε λόγο για «έγκλημα» όταν οι άλλοι θριαμβολογούσαν.

Η περιβόητη έξοδος που συνεπάγεται νέο κύκλο δανεισμού με επαχθή επιτόκια έκλεισε στα 4,625% για το πενταετές ομόλογο με ημερομηνία λήξης το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η έξοδος από το φαύλο κύκλο των μνημονίων θα αργήσει κατά πολύ σε αντίθεση με όσα πιστεύει ο κ. Παπαδημούλης.

Την ίδια στιγμή που η Γερμανία δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκδίδουν ομόλογα μηδενικού ή μηδαμινού επιτοκίου, η κυβέρνηση και οι κάθε λογής Παπαδημούληδες πανηγυρίζουν για ένα επιτόκιο, τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερο από το μέσο επιτόκιο των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Τέλος, η έξοδος στις αγορές θα συνδυαστεί και με την αξιολόγηση των γνωστών και μη εξαιρετέων οίκων, Moodys, Standard & Poors και Fitch. Όσο πιο καλή θα είναι η βαθμολογία τους, άλλο τόσο σκληρότερες θα είναι οι απαιτήσεις τους.

Πηγή  μέσω my-nonpaper


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.