Η συντριπτική πλειοψηφία έχει καταλάβει. Πόσοι πρέπει να θυσιαστούν ακόμα για να μην σκάσει η "φούσκα" του Ράιχ; (Δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρου)

Σχόλιο: Απίστευτο!!! Δείτε την άποψη των Ελλήνων ειδικά στα στοιχεία των  τριών πινάκων. 
Στον 1ο πίνακα, απλά κόλαφος όσο αφορά την εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή ένωση. Ακόμα χειρότερα για κυβέρνηση και κοινοβούλιο. Η κάθοδος στον Άδη μάλλον φαντάζει ως διακοπές
στην Μύκονο για τον Έλληνα δουλοπάροικο βάση της κακής άποψης (98%) όσον αφορά την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της (πίνακας 2).
H δε αυτογνωσία μας στον 3ο πίνακα για το πόσο μετρά η γνώμη μας ως "ισότιμη" χώρα ανάμεσα σε ...φίλους και ...συμμάχους  τσακίζει κόκαλα. 
Κάπου εδώ τίθεται και πάλι το ερώτημα. Γιατί δεν κάνουμε διαφορετικές επιλογές από τις επιβεβαιωμένα λανθασμένες,  ώστε να ξεφύγουμε από την σοβούσα αποσύνθεσή μας;;;

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες - Το 88% δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση 



«Κακή» εξακολουθεί να θεωρεί την οικονομία αλλά και τις προοπτικές για το επόμενο 12μηνο η πλειοψηφία των Ελλήνων που συμμετείχε στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα (το 98% από 97% το φθινόπωρο του 2016) χαρακτηρίζει «κακή» την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα, όταν στην Ε.Ε. των 28, το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 51%, μειωμένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Στο Ευρωβαρόμετρο (με στοιχεία Ανοιξης 2017), πάνω το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο για την ελληνική οικονομία, ενώ το 30% προβλέπει ότι η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα, με το 61% να θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί και το 80% να μην βλέπει καμία βελτίωση στην προσωπική του εργασιακή κατάσταση (το 58% δηλώνει ότι παραμένει ίδια και το 22% ότι θα χειροτερεύσει).

Σε προσωπικό επίπεδο, το 69% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι κακή (στο 27% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), και το 49% δηλώνει το ίδιο για την εργασιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται (έναντι 22% πανευρωπαϊκά).

Στην ερώτηση, δε, για την εμπιστοσύνη που έχουν οι Έλληνες στην κυβέρνηση, οι αρνητικές απαντήσεις φτάνουν το 88% με μόλις 11% να απαντά ότι τείνει να εμπιστευτεί την κυβέρνηση. Παρόμοια έλλειψη εμπιστοσύνης υπάρχει και για το κοινοβούλιο με το 86% να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τη Βουλή.
Πίνακας 1

Πίνακας 2

Την ίδια ώρα περίπου οι μισοί Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας τους είναι «καλή» (46%, +5 ποσοστιαίες μονάδες από το φθινόπωρο του 2016). Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια (+20 μονάδες από την άνοιξη του 2013· +26 μονάδες από την άνοιξη του 2009).

Μολονότι εξακολουθούν να υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών, οι θετικές αξιολογήσεις της κατάστασης των εθνικών οικονομιών κερδίζουν έδαφος σε 22 κράτη-μέλη, ιδίως στη Φινλανδία (59%, +19 μονάδες), στην Πορτογαλία (33%, +18 μονάδες), στο Βέλγιο (60%, +11 μονάδες) και στην Ουγγαρία (41%, +11 μονάδες).

Στη ζώνη του ευρώ, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων υποστηρίζουν το ευρώ (73%, +3 μονάδες), ποσοστό που είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από το φθινόπωρο του 2004. Το 80% ή περισσότερο των απαντησάντων υποστηρίζει το ευρώ στις εξής έξι χώρες: Σλοβακία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο.
Πίνακας 3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.