Όταν το #SurvivorGR σκοτώνει τον ελληνικό πολιτισμό και την μουσική παράδοση

 

Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης 

Η «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» του Νίκου Ξυλούρη μετατρέπεται σε μια νύχτα, σε ένα επεισόδιο στο #SurvivorGR , σε …«Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο» του …Νότη Σφακιανάκη. 

Παρακολούθησα, τυχαία, μέχρι την επόμενη φορά, την Δευτέρα 24/4 2017, τον κάτι σε μουσικό διαγωνισμό στο #survivorGR, στο πιο σκληρό τηλεπαιχνίδι στον κόσμο, όπως διαφημίζει η τουρκική παραγωγή, αλλά και παράλληλα στο πιο άσχετο που μέσα από την ασχετοσύνη κάποιων που διαγωνίζονται σε αυτό διαστρεβλώνουν την ελληνική μουσική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό. 

Οι παίχτες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα νησί ως «ναυαγοί», όπως αναφέρει η παραγωγή 

Το νησί αυτό είναι ο Άγιος Δομίνικος στον Ατλαντικό. 

Οι παίχτες του συγκεκριμένου τηλεπαιχνιδιού, όπως μάθαμε τελευταία από την παραγωγή, όταν πεινάνε, ναι τρώνε, καθώς κάνουν ανταλλαγές με προϊόντα και φαγητό με κατοίκους της περιοχής. 

Την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, μάθαμε, πως οι συγκεκριμένοι παίχτες, αφού γευματίσουν καλά, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς τραγουδιού και τραγουδούν ή ερμηνεύουν τραγούδια που έχουν αφήσει ιστορία στον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση . 

Δικαίωμά τους. Όμως δεν είναι δικαίωμα δικό τους, ούτε της παραγωγής, να προσβάλουν με την ασχετοσύνη το τηλεθεάμον κοινό, ειδικά όταν μέρος σε αυτό το κοινό είναι και η ελληνική νέα γενιά. 

Παίχτης του παιχνιδιού, διαστρέβλωσε την παράδοση και τον πολιτισμό μέσα από την ασχετοσύνη ή το άγχος δεν ξέρω, λέγοντας, πως θα τραγουδήσει το «Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο» του Νότη Σφακιανάκη. 

Ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο» του Νότη Σφακιανάκη» δεν υπάρχει. Το ξέρει και ο Νότης. 

Υπάρχει ποίημα, του Κώστα Βάρναλη, ο τίτλος «Η Μπαλάντα του κυρ Μέντιου», στίχοι μελοποιημένοι από τον Λουκά Θάνο, που έχουν ερμηνευτεί από τον μεγάλο και τεράστιο Ψαρονίκο για εμάς, Νίκο Ξυλούρη για τους όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. 

«Η Μπαλάντα του κυρ Μέντιου», συμπεριλήφθηκε στο δίσκο του Νίκου Ξυλούρη «Σάλπισμα» και κυκλοφόρησε το 1978. 

Ενημερώνω την Τουρκική Παραγωγή του παιχνιδιού που προβάλλεται από ελληνικό κανάλι με τεράστια νούμερα τηλεθέασης και με τηλεθεατές Έλληνες έφηβους, να μην γίνεται παραπλάνηση και διαστρέβλωση της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου. 

Προφανώς το επεισόδιο, πριν βγει στον αέρα παρακολουθείται ξανά, άρα όφειλε η παραγωγή και ο παρουσιαστής να πράξουν τα δέοντα μπροστά στην ασχετοσύνη παίχτη του τηλεπαιχνιδιού, που μέσα σε αυτό, όταν δεν έχει να φάει, ανταλλάσσει σε κατοίκους του Αγίου Δομίνικου παπούτσια με φαγητό κρυφά ή διαστρεβλώνει με την ασχετοσύνη τον ελληνικό πολιτισμό. 

Αν λοιπόν ο συγκεκριμένος παίχτης, δεν έχουμε κάτι προσωπικό, άλλωστε οι ώρες είναι διαφορετικές και τις συγκεκριμένες ώρες δεν μπορώ να τον παρακολουθώ, βαφτίζει με την ανέχεια της τουρκικής παραγωγής και του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού την «Η Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» ερμηνευμένη από τον Νίκο Ξυλούρη σε «Αιντε Θύμα, Άιντε ψώνιο» του Νότη Σφακιανάκη, τότε τίθεται θέμα σοβαρό που πρέπει να εξετασθεί από τους αρμόδιους. 

Ο καθένας σε αυτή τη χώρα έχει δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, επιλογής, υπεράσπισης γνώμης ακόμα και να τραγουδάει, σκοτώνοντας τραγούδια, είτε στο μπάνιο του είτε δημοσίως, όμως δεν έχει δικαίωμα να ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ την μουσική μας παράδοση και τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. 

Εύχομαι, είτε μέσω της παραγωγής, είτε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού που έχει τα δικαιώματα του τηλεπαιχνιδιού, να ανασκευαστεί η παραπάνω άσχημη εικόνα, να ειπωθεί η αλήθεια και να αποδοθεί ο σωστός τίτλος και κυρίως να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτά που «πουλάνε» και με τον τρόπο που τον κάνουν στο ελληνικό κοινό. 

Τη συγκεκριμένη εκπομπή την βλέπουν και έφηβοι , όπου από το βράδυ της Δευτέρας 25/4/2017 θα ξέρουν πως υπάρχει τραγούδι «Αιντε Θύμα, Αιντε Ψώνιο» . του Νότη Σφακιανάκη, τραγουδισμένο στο #SurvivorGR από τον παίχτη Σκιαθώτη παίχτη Ντάνο, χωρίς να γνωρίζουν την «μπαλάντα του κυρ Μέντιου», σε ποίηση Κώστα Βάρναλη, ερμηνευμένη από τον μεγάλο Νίκο Ξυλούρη στο δίσκο «Σάλπισμα». 

Άιντε , αρκετά, ψώνια με τα παιχνίδια με θύμα τον πολιτισμό της χώρας. 

Έλληνες, σκεφτείτε το μέλλον … 

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος & πολιτικός αναλυτής
Andreas.tsilogiannis@gmail.com 
Τwitter: Tsiloyannis And Facebook: Andreas Tsiloyannis

Πηγή:
mignatiou μέσω protagorasnews






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.