Τρίτο “ημίχρονο” ξεκίνησε ο Μπακογιάννης κατά Θεοδωρικάκου

 


Γράφει η Όλγα Μαύρου

Η κόντρα Μπακογιάννη-Θεοδωρικάκου, καλά κρατεί. Την έναρξη έκανε ο δήμαρχος, ο οποίος εγκάλεσε δημοσίως τον υπουργό ότι τον σνομπάρει επειδή δεν τον συναντά, παρά τις εκκλήσεις του για την αστυνόμευση της Αθήνας. Ο υπουργός απάντησε λέγοντας επί της ουσίας ότι ο κ. Μπακογιάννης πρέπει να αρκεστεί στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, που έχει την αρμοδιότητα για τον δήμο Αθηναίων. Ο δήμαρχος επανήλθε προτείνοντας στον υπουργό να κάνει μια βόλτα για να δει την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα και ο υπουργός αντιπρότεινε να πάει ο δήμαρχος βόλτα με ένα περιπολικό για να δει το έργο των αστυνομικών!

Σήμερα ο Κώστας Μπακογιάννης, αν και είχε δηλώσει ότι δεν θα δώσει συνέχεια στο θέμα (όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 2-2), επανήλθε και πάλι από το πρωινό μαγκαζίνο του Mega και επανέλαβε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην Αθήνα. Προσέθεσε ότι εξάντλησε όλα τα μέσα για να επικοινωνήσει με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, όμως, παράλληλα κάλεσε τον υπουργό να μηδενίσουν το κοντέρ και να κάνουν μία νέα αρχή με μία κατ’ ιδίαν συνάντηση. Πάντως μέχρι στιγμής μόνον κατ’ ιδίαν δεν είναι οι συνεννοήσεις τους!



Να σημειωθεί πως ο διαγραφέντας από την ΝΔ βουλευτής Κώστας Μπογδάνος είχε επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο “αντάρτικο” εις βάρος του προκατόχου του κ. Θεοδωρικάκου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Τώρα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων που “πυροβολεί” τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για ζητήματα αστυνόμευσης. Προηγουμένως, ο κ Μπακογιάννης είχε δεχτεί σωρεία επικρίσεων, για το κόστος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας με τον Σάκη Ρουβά, για την διαχείριση των κακοκαιριών που έπληξαν την πρωτεύουσα, με καταστροφικά αποτελέσματα και βεβαίως για τον “Μεγάλο Περίπατο” που τελικώς δεν… περπάτησε!

Ο Μπακογιάννης για τα ενοίκια

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε γενικά και για τα του δήμου Αθηναίων, τα ακριβά για τον πολίτη δημοτικά τέλη, τα οποία αιτιολόγησε με τα έργα που ο ίδιος δηλώνει ότι έχουν γίνει στην Αθήνα και αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα της αστυνόμευσης. Είπε συγκεκριμένα: «Την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ έκανα τη δουλειά μου. Εφόσον είχα εξαντλήσει τα άλλα μέσα, οφείλω ως δήμαρχος να είμαι το μεγάφωνο των Αθηναίων. Στην Αθήνα έχουμε πρόβλημα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε και να συνεργαστούμε για να βρούμε λύση».

»Έχουμε κάνει καταγραφή δρόμο – δρόμο και έχουμε φτιάξει το μαύρο χάρτη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην πόλη. Θέλουμε αυτό να το θέσουμε στη διάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στην πόλη». Συνέχισε: «Το ραντεβού με τον κ. Θεοδωρικάκο το περιμένω. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνουμε, και όχι το τι λέμε. Ελπίζω πως η δημοσιοποίηση του ζητήματος θα μας επιτρέψει να κάνουμε μια νέα αρχή», κατέληξε. Και τώρα τελούμε εν αναμονή της αντίδρασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Παρεμπιπτόντως, παρότι το στεγαστικό είναι πλέον μεγάλο πρόβλημα για τους Αθηναίους, καθώς δεν βρίσκεις ούτε δυάρι κάτω από 400 ευρώ και η αιτία είναι ότι όλοι προτιμούν να διαθέτουν τα σπίτια τους σε βραχυχρόνιες μισθώσεις airbnb, ο δήμαρχος πρότεινε ουσιαστικά αυτές να αυξηθούν. Όπως είπε, κατά τη γνώμη του υπάρχουν γειτονιές με πάρα πολλά διαμερίσματα για τουρίστες και γειτονιές που έχουν αντιθέτως έχουν πολύ λίγα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, δεν προτείνει λύση για το ήδη υπάρχον θέμα, αφού όπως είπε με το “ρυθμιστικό σχέδιο” που έχει κατά νου δεν θα θιγεί κανείς από όσους ήδη νοικιάζουν βραχυχρόνια τα διαμερίσματά τους, αλλά οι “καινούργιοι”. Βέβαια, το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων δεν αφορά μόνον το κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα προάστιά της, και ουσιαστικά όλη την Ελλάδα.  Είναι δε συνέπεια όχι μόνον των πολλών βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά και του γεγονότος ότι η ενοικίαση έχει καταστεί ασύμφορη.

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.