Η Ουκρανία έπληξε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στην Κριμαία



 Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα σε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα που ανήκουν σε πετρελαϊκή εταιρεία της Κριμαίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της προσαρτηθείσας χερσονήσου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.

«Σήμερα το πρωί ο εχθρός επιτέθηκε στις πλατφόρμες γεώτρησης της “Tchernomorneftegaz”. Είμαι σε επαφή με τους συναδέλφους μας στο υπουργείο Άμυνας και (τη ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών) FSB, προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους», ανέφερε στο «Telegram» ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος διορίστηκε από τη Μόσχα μετά την προσάρτηση της χερσονήσου το 2014.

Αξιωματούχοι της Κριμαίας δήλωσαν ότι οι εργασίες σε τρεις πλατφόρμες γεώτρησης διακόπηκαν μετά το πλήγμα, ενώ εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Ο Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Ουκρανία έπληξε τις πλατφόρμες στις 8.00 (ώρα Ελλάδας) όταν πάνω σ’ αυτές βρίσκονταν 109 εργαζόμενοι. «Το πρωί είχαμε 109 άτομα στους πύργους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο χτύπημα ήταν το πιο κρίσιμο, αντίστοιχα, στον πρώτο πύργο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί. 21 άτομα έχουν ήδη απομακρυνθεί», διευκρίνισε ο Αξιόνοφ.

Οι εξέδρες βρίσκονται στα ανοικτά των νότιων ακτών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, 71 χιλιόμετρα από την Οδησσό. 

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, TASS)

από imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.