Μετά τα πανδημικά, έρχονται τα ενεργειακά lockdown

 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Περιορισμός αυτονόητων ελευθεριών και δικαιωμάτων για την "προστασία" μας, η νέα κανονικότητα
Δυστυχώς όταν από πέρσι, σε συγκεντρώσεις υγειονομικών σε αναστολή και σε διάφορες δημόσιες τοποθετήσεις μου, ανέφερα τα ζητήματα που ζούμε σήμερα, δεν έδινε κανείς σημασία (πιθανότατα με περνούσαν για τρελό συνομωσιολόγο) και οι ερωτήσεις αφορούσαν το Bluetooth και το γραφένιο στα εμβόλια. Καταλαβαίνω βέβαια τον άμεσο πόνο του καθενός, που αφορούσε την αναστολή από την εργασία του, και την αγωνιώδη προσπάθεια να υπερασπιστεί το αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα της απόφασής του.
Αλλά είχα κάνει σαφές ότι έρχεται ενεργειακός και διατροφικός αρμαγεδώνας το 2022, σε σημείο που τα μνημόνια θα μοιάζουν με 5νθήμερη εκδρομή της 3ης λυκείου. Τότε δεν υπήρχε ζήτημα πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και σήμερα σοβαροί αναλυτές επισημαίνουν ότι η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2021 (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ) σχετίζεται με την διάλυση της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκάλεσαν τα μέτρα "σωτηρίας" από την πανδημία. Επισημαίνουν επίσης ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι αστείο μπροστά σε αυτά που έρχονται. Και έχουν δίκιο!
Όλα τα "τρελά" που επισημαίναμε πέρσι, σήμερα ήρθαν στην πόρτα μας και μέσα στα σπίτια μας.
Σε ανύποπτο χρόνο αναφερθήκαμε στα ενεργειακά πάσα, σε περιορισμό μετακινήσεων για το κλίμα (τώρα βέβαια παρουσιάζεται ως πρόβλημα η ενεργειακή κρίση, μια κρίση που η ίδια η Δύση προκάλεσε φυσικά). Αλλά δεν πρέπει να ακούτε τους "τρελούς συνομωσιολόγους", θα έπρεπε να ακούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό που εμμέσως τα παρουσίαζε από πέρσι.
"επιβολές στη διατροφή, στις μετακινήσεις =απαγορεύσεις, στη χρήση ενέργειας =ενεργειακή φτώχεια" έγραφα στις 17 Αυγούστου 2021 για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN (το ποστ εδώ: https://tinyurl.com/47j9pz2j και η συνέντευξη στο CNN εδώ: https://tinyurl.com/4ecw722y). Κλιμα, πανδημία και ενεργειακή κρίση σε απόλυτη συνέπεια, συνέχεια και συσχέτιση. Γιατί αν νομίζετε ότι τα μέτρα είναι καινούργιες ιδέες, δείτε την επιστημονική δημοσίευση από το 2017 για τα μέτρα που θα σώσουν το κλίμα στις ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ χώρες, που συμπεριλαμβάνει φυσικά και τον περιορισμό των γεννήσεων μιας και τα παιδιά εξελίσσονται σε εχθρό της ανθρωπότητας: https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/aa7541
Θα κάνω λοιπόν άλλη μια εκτίμηση: όχι μόνο θα ζήσουμε την μετα-πανδημική περίοδο ακραίων περιορισμών ελευθεριών και δικαιωμάτων για την "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ" (και πάλι), αλλά για άλλη μια φορά θα γίνει αυτό μια κανονικότητα ώστε να υμνούμε τους προστάτες που μας έσωσαν 2 χρόνια από την πανδημία και θα μας ξανασώσουν τώρα και από τους κακούς πολεμοχαρείς. Είμαι βέβαιος πως η επιστράτευση πολλών «χρήσιμων ηλίθιων» θα βοηθήσει για άλλη μια φορά να περάσει το αφήγημα στερήσεως των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας για την "προστασία μας".
Το μόνο αισιόδοξο σε όλο αυτό το κλίμα είναι ότι διαφαίνεται πιθανότατα το τέλος της παγκοσμιοποίησης και η έναρξη του Β’ Ψυχρού Πολέμου (όπως έγραψα πριν από 3 μήνες: https://www.facebook.com/konstantinos.farsalinos/posts/2071320289686378), μιας νέας ισορροπίας που θα βασίζεται και πάλι σε 2 αντίπαλους πόλους. Το χαρακτηρίζω αισιόδοξο, διότι όπως εξήγησα πριν από λίγους μήνες σε συζήτηση στο ERT Open με το φίλο Nikos Simos, είναι αδύνατο η φύση του ανθρώπου θα συγκρατήσει την ασυδοσία και την αμετροέπεια που προκύπτει από τη μονοκρατορία και την υπερδύναμη του ενός. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η εξουσία μεθάει, διαφθείρει και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο (η επιστημονική τεκμηρίωση εδώ: https://tinyurl.com/mrxp7d2e), πόσο μάλλον όταν είσαι ο μοναδικός παντοκράτορας της εξουσίας. Το πρόβλημα πάντως είναι πως μέχρι να επέλθει αυτή η ισορροπία θα δεινοπαθήσουμε και θα ζήσουμε δραματικές καταστάσεις.
Μέχρι να έρθει η ισορροπία λοιπόν, μπορούμε να θαυμάζουμε τους Ευρωπαίους πολιτικούς να "υπηρετούν" και να "προστατεύουν" τους Ευρωπαίους πολίτες...
H συζήτηση στο ραδιόφωνο της ERT Open (σχεδόν 2 ώρες) βρίσκεται εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=8wRd_uco9f0
Παραθέτω ορισμένα από τα πολλά ποστ από πέρσι, όπου μεταξύ άλλων αναφέρομαι στις καταστάσεις που ζούμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένου της δολοφονίας της αλήθειας, της ακραίας προπαγάνδας πολιτικορθακισμού και όλων των υπολοίπων τακτικών των νέο-liberals, της πολιτικής αυτής αθλιότητας που είναι ο κύριος παράγοντας (μαζί με μια ελίτ που έχει κοινωνιοπαθή χαρακτηριστικά και αμφίβολη ψυχική ισορροπία) των δεινών που ζούμε σήμερα και θα ζήσουμε στη συνέχεια. Στα ποστ (όπως και στη συζήτηση στο ERT Open) φαίνεται επίσης η συνέχεια και η συσχέτιση μεταξύ πανδημίας και σημερινής πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.