Μετά τη ΔΕΗ, «golden boys» του Μητσοτάκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών; Καταγγελία-«φωτιά» για πλουσιοπάροχα πακέτα αποχώρησης Στη χώρα του Μητσοτάκη, διορίζουν παντού δικά τους «παιδιά» με υπέρογκους μισθούς και μετά «μιλάνε οι χορτάτοι στους πεινασμένους για τις καλύτερες εποχές που θα έρθουν»… Μετά τη ΔΕΗ, καταγγελίες για golden boys έρχονται στο φως της δημοσιότητας και για το Χρηματιστήριο Αθηνών!

Συγκεκριμένα, με μία οργισμένη ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγγέλλουν τις πρακτικές της νέας διοίκησης, επικεφαλής της οποίας τέθηκε πρόσφατα ο Γιάννος Κοντόπουλος, εκλεκτός του οικονομικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.

Το σωματείο εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. τονίζει ότι «με μία πρωτοφανή κίνησή της η διοίκηση της εταιρείας ATHEX ανατρέπει πρακτικές δεκαετιών και παραβιάζει νόμους και κανονισμούς για να εξυπηρετήσει συμφέροντα μεγαλοστελεχών εις βάρος των εργαζομένων».

«Την ίδια στιγμή εμφανίζονται στο ίδιο κείμενο απίθανες διατάξεις, που επιτρέπουν τη σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου ανάμεσα στην εταιρεία και σε μέλη του Δ.Σ. – CEO αορίστου χρόνου (!), ενώ παρέχονται πλουσιοπάροχα πακέτα αποχώρησης αποκλειστικά για τα διευθυντικά στελέχη, που ανέρχονται σε αμοιβές 24 μηνών, την ίδια στιγμή που οι απλοί εργαζόμενοι περιορίζονται στα “νόμιμα”».

Διαβάστε την συνέχεια στο thefaq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.