Έκθεση: Περιβαλλοντικές οργανώσεις «τσεπώνουν» εκατομμύρια από την αιολική βιομηχανία



 Μια νέα έκθεση δείχνει ότι πολλές γνωστές περιβαλλοντικές οργανώσεις λαμβάνουν χρήματα από εταιρείες αιολικής ενέργειας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησία και την αντικειμενικότητά τους, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει την κατασκευή θαλάσσιων αιολικών έργων μεγάλης κλίμακας κατά μήκος των ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με τίτλο «Συγκρούσεις συμφερόντων», η έκθεση συντάχθηκε από τη Save Right Whales Coalition, μια ομάδα που ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις της αιολικής ενέργειας σε βιομηχανική κλίμακα στην απειλούμενη με εξαφάνιση φάλαινα του Βορείου Ατλαντικού.

«Η έρευνά μας προσπάθησε να κατανοήσει γιατί οι περιβαλλοντικές ομάδες που έχουν εργαστεί σθεναρά για την προστασία των πτεροφάλαινων σιώπησαν μπροστά στη μαζική εκβιομηχάνιση του μέρους φωλιάσματος των πτεροφάλαινων. Αν η ροή του χρήματος επηρεάζει τις ενέργειες αυτών των περιβαλλοντικών ομάδων, το κοινό αξίζει να το μάθει», δήλωσε η Lisa Linowes, η οποία ανήκει στον συνασπισμό Save the Right Whales Coalition.

Διαβάστε την συνέχεια στο primenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.