Διαδηλώσεις Ολλανδία: Χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους του Άμστερνταμ Χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους του Άμστερνταμ την Κυριακή σε αντίθεση με τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον COVID-19 και την εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς οι μολύνσεις από τον ιό σημειώνουν νέο ρεκόρ.

Οι αρχές έλαβαν εξουσίες διακοπής και έρευνας σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την πόλη και δεκάδες βαν της αστυνομίας ταραχών περιπολούσαν τις γειτονιές όπου οι διαδηλωτές παρέλασαν με πανό και κίτρινες ομπρέλες.

Τακτικές διαμαρτυρίες κατά του κορωνοϊού πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής συμμετείχαν αγρότες που οδήγησαν στην πρωτεύουσα και στάθμευσαν τρακτέρ κατά μήκος της κεντρικής πλατείας των Μουσείων.

Το πλήθος έπαιξε μουσική, φώναξε αντικυβερνητικά συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία κατά μήκος των αρτηριών, εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Η Ολλανδία είχε ένα από τα πιο σκληρά lockdown στην Ευρώπη για έναν μήνα μέχρι τις διακοπές του τέλους του έτους.

Εν μέσω της αυξανόμενης αντίθεσης του κοινού, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την Παρασκευή την επαναλειτουργία καταστημάτων, κομμωτηρίων και γυμναστηρίων, αίροντας εν μέρει το lockdown παρά τον αριθμό ρεκόρ των νέων κρουσμάτων COVIC-19. 

Οι μολύνσεις έφτασαν άλλο ένα ρεκόρ πάνω από τις 36.000 την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM). Η Ολλανδία έχει καταγράψει περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια μολύνσεις και 21.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση του Rutte διέταξε το lockdown στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς ένα κύμα της παραλλαγής Delta ανάγκασε το σύστημα υγείας να ακυρώσει όλες εκτός από την πιο επείγουσα περίθαλψη και φάνηκε ότι τα αυξανόμενα κρούσματα Omicron θα το συνέτριβαν. 

Τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών επετράπη να ανοίξουν ξανά το Σάββατο υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι πολιτιστικοί χώροι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 25 Ιανουαρίου λόγω αβεβαιότητας σχετικά με το πώς το κύμα Omicron θα επηρεάσει τη χωρητικότητα των νοσοκομείων.

από primenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.