«Βάλε γάντια και πήγαινε στη δουλειά»



 Παρά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την επικράτηση ακραίων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα, με χιόνια και πολικό ψύχος, το Υπουργείο Εργασίας αρκέστηκε απλώς να… «υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους».

Τι σημαίνει αυτή η μέριμνα των εργοδοτών κατά το υπουργείο; «… να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και στην προκειμένη περίπτωση τους καλεί να «λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους».

Με πολικό ψύχος, με τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της Αττικής και θερμοκρασίες κοντά ή και υπό του μηδενός, το υπουργείο συστήνει απλώς στους εργοδότες να «εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.)».

Γιατί δεν απαγορεύει να λειτουργήσουν επαγγέλματα όπως των διανομέων σε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες ή έστω να καλύψουν οι εργοδότες ή το κράτος τα μεροκάματα που ίσως χαθούν λόγω ψύχους; Πρέπει να θρηνήσουμε νέα θύματα στην παγωμένη άσφαλτο;

Πηγή: documentonews.gr Φωτό: EUROKINISSI

από thefaq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.