Πάρε τώρα τα δύο χιλιαρικάκια και σκάσε!

 


Γράφει ο Γεράσιμος Χολέβας

Εγκλωβίστηκες για 8, 10 και 24 ώρες στην Αττική Οδό; Πάγωσες; Κινδύνεψες; Δεν είχες ούτε νερό, ούτε τρόφιμα; Μην σκοτίζεσαι. Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, ζήτησε από τη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού να σου δώσει δύο χιλιάρικα. Πρόσεξε: Δύο χιλιάρικα για κάθε αμάξι, όχι δύο χιλιάρικα για κάθε άτομο που ήταν στο αμάξι. 

Μα…

Τι, μα; Θα κάνεις τα μπαλώματα στο αυτοκίνητο και μια χαρά θα είσαι.

Μα… Και τι είπε η εταιρεία;

Το αποδέχθηκε, θα τα δώσει, λένε, τα δύο χιλιάρικα. Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι, βρε αδερφέ. 

Μα, ακόμα δεν έχει τελειώσει καλά – καλά ο απεγκλωβισμός να δούμε αν είναι καλά οι άνθρωποι.

Ε, και; Αυτό δεν δείχνει πως η κυβέρνηση είναι υπέρ της πρόληψης; 

Μα, με τις ευθύνες τι θα γίνει; Η διαχειρίστρια εταιρεία είπε πως έφταιγε, μεταξύ άλλων, ο φόβος και η μειωμένη εμπειρία των οδηγών.

Ε, εντάξει τώρα. Ήταν κάπως άκομψο αυτό, αλλά τώρα θα τα δώσει τα 2 χιλιάρικα. Τι σκας; Θα τα έβρισκες στο δρόμο αυτά τα λεφτά; Παρ’ τα και μην γκρινιάζεις.  Έχει γίνει άλλωστε και εισαγγελική παρέμβαση και η κυβέρνηση θα ερευνήσει τα πάντα. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, μην αγχώνεσαι. 

Μα, δίνουμε 2,80 για κάθε διέλευση από την Αττική οδό;

Ε, τι; Τσάμπα τα θες όλα; Δεν έχουμε, δα, και κομμουνισμό!  Και σε τελική ανάλυση, αγαπητέ οδηγέ, έφταιγες κι εσύ λίγο. Δεν πήρες μαζί σου λίγες προμήθειες και δεν είχες ούτε νερό, ούτε τρόφιμα. Τι ήθελες να σου έφτιαχνε και κανένα γεύμα η εταιρεία για να φας; Έλεος, λιγάκι. Μήπως ήθελες και κρασάκι; Χαλάρωσε, ντε. 

Μα, το έχουμε χρυσοπληρώσει αυτό το έργο στην κατασκευή και ακόμα το διαχειρίζονται οι εταιρείες, που εισπράττουν και τα διόδια. 

Άσε μας ρε φίλε, που θα κάνεις και τον υπουργό της κυβερνήσεως, επειδή εγκλωβίστηκες μια μέρα στην Αττική Οδό. Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές. Εταιρεία είναι, να μην βγάλει δηλαδή; 

Μα, τότε γιατί δεν έκανε ό,τι έπρεπε; 

Ωχου! Είχε υποσχεθεί στην κυβέρνηση ότι θα μείνει ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος αλλά δεν προέκυψε. Το είπαμε, άλλωστε, θα το ψάξουμε. Δεν θα χαλάσουμε, όμως, και τις καρδιές μας για κάτι δεκάδες εγκλωβισμένα αυτοκίνητα με παγωμένα ανθρωπάκια, για λίγες ώρες στην Αττική Οδό, μέσα στην παγωνιά. Στο κάτω – κάτω ήταν και ωραία η φάση, μια περιπέτεια στο χιόνι. Θα τη ζούσατε κι αλλού; Άντε τώρα. 

Μα…

Μα και μα! Πάρε τώρα τα δύο χιλιαρικάκια και σκάσε! Όλα «νερό κι αλάτι».

από imerodromos

1 σχόλιο:

  1. Ακριβως οπως κανουν οι βιαστες στα θυματα.Μονο που τωρα τους προεκυψε μια Γεωργια και ο συνηθης ψυχακιας Μακης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.