Αυστραλία: Διώξαμε τον Τζόκοβιτς επειδή ο υπουργός φοβόταν πως θα γίνει ο «ήρωας των αντιεμβολιαστών» ομολογούν τώρα οι δικαστές



 Οι τρεις δικαστές που ψήφισαν ομοφώνως κατά της παραμονής του Νόβακ Τζόκοβιτς στην χώρα για το αυστραλιανό Όπεν, αποκάλυψαν τους λόγους τής απόφασής τους.  Σε γραπτή ανακοίνωση, οι δικαστικοί τόνισαν πως, ο υπουργός ήταν λογικό να εικάσει πως η παρουσία τού Τζόκοβιτς θα μπορούσε να υποκινήσει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα, με διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις, που με τη σειρά τους θα προκαλούσαν περαιτέρω διασπορά της Covid-19. 

Επιπλέον, η απόφαση του υπουργού συμπεριελάμβανε και την πιθανή επίδραση του σταρ σε ανθρώπους με αμφιβολίες για το πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι. 

«Η πιθανή επίδραση στη δεύτερη κατηγορία προκύπτει από την κοινή λογική και την ανθρώπινη εμπειρία: Ένας εμβληματικός σταρ του παγκόσμιου τένις μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, νέους ή ηλικιωμένους, αλλά ίσως κυρίως νέους και ευεπηρέαστους, να τον μιμηθούν. Δεν είναι περίεργο, και δε χρειάζεται αποδείξεις» αναφέρεται στην απόφαση. 

Οι δικηγόροι του Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη υποστήριξαν πως ουδέποτε ο Τζόκοβιτς έχει πει σε άνθρωπο να μην εμβολιαστεί και πως η απόφαση του υπουργού δε βασίστηκε σε γεγονότα.  Ωστόσο, οι τρεις δικαστές απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς. 

Ο Τζόκοβιτς «είχε επιλέξει εδώ και πάνω από ένα χρόνο να μην εμβολιαστεί από τη στιγμή που διατέθηκαν τα εμβόλια» τονίζουν. Κι ο υπουργός είχε θορυβηθεί από τα δημοσιεύματα πως ομάδες αντιεμβολιαστών «παρουσίαζαν τον κ. Τζόκοβιτς ως ήρωα και σύμβολο ελευθερίας της επιλογής». 

 «Άλλο άτομο στη θέση του υπουργού ίσως να μην είχε ακυρώσει τη βίζα του κ. Τζόκοβιτς. Όμως, ο συγκεκριμένος υπουργός το έκανε» γράφουν επίσης. 
 

Σημειώνεται πως ο 34χρονος αναγκάστηκε να φύγει από την Αυστραλία παραμονές έναρξης του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα τριών δικαστών του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου απέρριψε την έφεσή του, με την οποία επεδίωξε να ακυρώσει την απόφαση της κυβέρνησης για την βίζα του.

Επρόκειτο για τη δεύτερη φορά ακύρωσης της βίζας τού παίκτη, με την πρώτη λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, στις 5 Ιανουαρίου. 

από primenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.