Σε ώτα μη ακουόντων



 Προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Εργασίας

Ο κλάδος των μουσικών συνεχίζει να πλήττεται ΑΝΕΛΕΗΤΑ! Με τον όρο «κλάδος των μουσικών» εννοούμε το σύνολο εκείνο των καλλιτεχνών που εργάζεται σε χώρους εστίασης και μουσικές σκηνές. Εξαιτίας των μέτρων η εργασία μας αντιμετωπίζει τεράστια κρίση. Συγκεκριμένα:

  1. Με τα υπάρχοντα μέτρα και την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας, πρακτικά βρισκόμαστε σε ένα άτυπο lockdown. Σε ορισμένους χώρους δε (όπως τα ξενοδοχεία) βρισκόμαστε και σε τυπικό lockdown όσον αφορά στη ζωντανή μουσική.
  2. Τα εξαγγελθέντα από τον Πρωθυπουργό επιδόματα Ιουνίου και Ιουλίου δεν έχουν καταβληθεί ακόμη σε όλους τους δικαιούχους. Τα εποχικά επιδόματα του ΟΑΕΔ δίνονται αναλόγως με την κρίση εκάστοτε υπαλλήλου και αναλόγως με τον τρόπο που ο καθένας ερμηνεύει τη νομοθεσία.

Έχουμε κουραστεί να είμαστε, τα τελευταία δύο χρόνια, η παράπλευρη απώλεια των μέτρων. Ζητούμε το αυτονόητο δικαίωμα σε εργασία και ισονομία. Για μία ακόμη φορά θα σας παραπέμψουμε στα στοιχεία του Εργάνη, στα οποία μόνον εσείς έχετε πρόσβαση, και απορούμε γιατί και η αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) δεν τα ζητάει, για να δείτε τις εισροές και εκροές των εργαζομένων ανά μήνα στους κωδικούς που σχετίζονται με την μουσική τις παραστατικές τέχνες και τη διδασκαλία, αλλά και τους τεχνικούς που τις υποστηρίζουν, με βάση τις συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου. Συγκρίνετε απλά τα νούμερα με αυτά του 2019 και είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλάβετε την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας αλλά και γενικότερα στο θέαμα ακρόαμα. Αιτούμαστε…

Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος
Θεσσαλονίκη, 9 Νοεμβρίου 2021

από edromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.