Ζορίζουν το Facebook και ο Ζάκερμπεργκ το έστριψε σε Meta…

 


Γράφει η Κόμπρα

Σε μία νέα εποχή φαίνεται να μπαίνουν οι τομείς της εικονικής πραγματικότητας και της κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ότι το περιβόητο Facebook μετονομάζεται –και διευρύνεται– σε Meta. Μάλλον ο δισεκατομμυριούχος νοιώθει ότι έχουν μαζευτεί πολλοί που θέλουν να βάλουν χέρι στο μαγαζί του, πατώντας στις ουκ ολίγες αμαρτίες του και κυρίως στο γεγονός ότι το Facebook έχει καταστεί πανίσχυρο και ανεξέλεγκτο.

Οπότε σου λέει, ένα λίφτιν στο όνομα καλό θα κάνει, με την έννοια ότι μπορεί να αμβλύνει τις πιέσεις που ήδη δέχεται. Εάν με ένα τόσο φτηνό κόλπο θα καταφέρει να ξεφύγει από το γεγονός ότι έχει μπει στο στόχαστρο θα το δούμε προσεχώς. Πάντως, εγώ δεν βλέπω άλλο λόγο για την αλλαγή ονόματος. Σε άλλα πράγματα γίνεται ανανέωση, όχι στο brand name.

Αυτό, όμως, που δεν υπολόγισε ο Ζάκερμπεργκ είναι η αντίδραση του Γιάνη με το ένα Ν. Άστραψε και βρόντηξε ο σύντροφος Βαρουφάκης, επειδή λέει ότι έχει πέσει θύμα συστηματικής κλοπής από τον Ζάκερμπεργκ! «Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook σε… DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META», αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Πράγματι, το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού όπως ονομάζεται, προϋπήρχε αυτού του Ζάκερμπεργκ. Διοργάνωσε και εκδήλωση στην επέτειο των 40 χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Κρίνοντας από την ακραία δικαιωματιστική ατζέντα του ηγέτη Γιάνη, το θέμα συζήτησης θα μπορούσε να ήταν η “τοξική αρρενωπότητα” του Ανδρέα Παπανδρέου και το #MeToo στον χώρο του ΠΑΣΟΚ… Αλλιώς μπορεί να αποφάσισαν ότι τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κόμμα, επειδή έχει και εκείνο να επιδείξει αλλαγή ονόματος.

Από το ΠΑΚ στο ΠΑΣΟΚ (αυτή η ονομασία δικαιολογημένη από τις τότε συνθήκες), μετά στην Ελιά, τη ΔΗΣΥ και τέλος στο ΚΙΝΑΛ. Βλέπετε όσο το άλλοτε κραταιό Κίνημα αργόσβηνε, τόσο το έριχνε στο rebranding. Ορίστε, κύριε Βαρουφάκη! Η πραγματική πηγή έμπνευσης του Ζάκερμπεργκ είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω, ότι το Facebook έχει μπει στο στόχαστρο. Σ’ αυτό πρόσθεσε τις αποκαλύψεις Χόγκεν και το μαζικό black-out που υπέστη το Facebook τον προηγούμενο μήνα και θα έχεις την εικόνα…

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.