Αυξήσεις – «φωτιά» σε βασικά προϊόντα διατροφής από τον Νοέμβριο



 Στις τσέπες των καταναλωτών θα αποτυπωθεί η αύξηση στις τιμές της ενέργειας και η παγκόσμια οικονομική αστάθεια που θα οδηγήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη  οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να δίνουν ανατιμημένους καταλόγους στα σούπερ μαρκετ που θα περάσουν  στην κατανάλωση από το Νοέμβριο.

Για το ηλιέλαιο οι αυξήσεις φτάνουν στο +30%, στο νωπό κοτόπουλο στο +8% και στα παράγωγα του, στα ζυμαρικά έχουν αυξηθεί σε δυο φάσεις και τώρα θα φτάσουμε στο +13% και στον καφέ στο +9%.

Τα αναψυκτικά, τα οποία ήδη οι καταναλωτές τα βρίσκουν ανατιμημένα, η αύξηση θα φτάνει το +10%, τα τυριά έχουν αυξηθεί 15%, ενώ γαλακτομικά, όσπρια και ζάχαρη στο 5%.

Τρεις είναι οι λόγοι των νέων  «τσουχτερών» τιμών που θα κληθούμε να πληρώσουμε σε βασικά είδη διατροφής: η ενεργειακή κρίσητα πολύ αυξημένα μεταφορικά (έχουμε έλλειψη πρώτων υλών, συσκευασίας για να μπουν τα προϊόντα) και η κλιματική αλλαγή.

Πάντως, κάποιοι θα πουν ότι υπάρχουν και χειρότερα, καθώς σε άλλες χώρες  υπαρχουν και ελλείψεις σε προϊόντα, κάτι που δεν συμβαίνει στην χώρα μας λόγω του μεγέθους αλλά και της οργάνωσης του λιανεμπορίου.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.