Χρυσός ο καφές και 50% πάνω το ρεύμα! – Τα “πράσινα” γούστα είναι ακριβά



 Γράφει η Κόμπρα

Παρεμβάσεις διαβάζουμε πως ετοιμάζει η κυβέρνηση για να ανασχέσει το νέο κύμα ακρίβειας που έρχεται τις επόμενες ημέρες. Απλώς ελπίζουμε αυτές οι “παρεμβάσεις”, τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ, να μην είναι σαν τον πρόσφατο ανασχηματισμό-φιάσκο, γιατί τότε… ζήτω που καήκαμε!

Μπορεί την πολιτική επικαιρότητα να απασχόλησε εκτενώς η παρά λίγο υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, αλλά με το ράλι αυξήσεων που αναμένεται, το μέσο νοικοκυριό θα το απασχολεί αν θα βγάλει τον μήνα και όχι αν είναι “αποστάτης” ή “καφετζής” ο κ. Αποστολάκης!

Και δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε: Ας αρχίσουμε με το ηλεκτρικό ρεύμα, που αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50%, όχι δεν ακούσατε λάθος! Το προανήγγειλαν ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Σκρέκας και ο προκάτοχός του Χατζηδάκης. Πριν, όμως, μιλήσουμε για αυτή την αύξηση-μαμούθ, ας πάρουμε μία άλλη γεύση ακρίβειας, γεύση καφέ. Ο Άδωνις χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο φέρεται να δήλωσε πως μπορεί να φτάσει και τα πέντε ευρώ!

Επιτέλους, λοιπόν, γίναμε Ευρώπη! Πέντε ευρώ κάνει ο καπουτσίνο στα καφέ της Ρώμης και του Παρισιού, γιατί όχι και στην Αθήνα! Θα μου πείτε με άλλους μισθούς, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Κοτζάμ 13 ευρώ αύξηση έδωσε ο Κυριάκος στον κατώτατο μισθό, μην είμαστε και πλεονέκτες! Εξάλλου, κάτι παραπάνω ξέρει και από καφέδες ο Άδωνις, που έσπευσε να υποβιβάσει σε «καφετζή» το ναύαρχο Αποστολάκη!


Τα “πράσινα” γούστα!

Και καλά τον καφέ μπορείς και να τον κόψεις, πειράζει και στα νεύρα άλλωστε! Αλλά τι κάνουμε με το ρεύμα; Γιατί, προφανώς δεν μπορούμε να μπούμε στο… ekatanalotis, όπως μας σύστησε να κάνουμε ο Άδωνις, ως λύση για να ελαφρύνει το καλάθι της νοικοκυράς, που πλέον γίνεται κανονικός Γολγοθάς!

Βεβαίως ο Χατζηδάκης απέδωσε τους “τσουχτερούς” λογαριασμούς ρεύματος (που θα αντικρίσουμε οσονούπω) στο Χρηματιστήριο Ρύπων, το οποίο μας “τιμωρεί” για το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουμε, λες και έχουμε γίνει το εργοστάσιο του πλανήτη, μία μικρή Κίνα!

Ο υπουργός ανέφερε πως η απολιγνιτοποίηση θα φέρει, σε βάθος χρόνου(!), μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Μακροπρόθεσμα αγαπητέ Κωστή θα είμαστε όλοι νεκροί! Αλλά ας πούμε ότι ενδιαφερόμαστε για τις επόμενες γενιές. Γιατί κύριε Χατζηδάκη μας η απολιγνιτοποίηση θα φέρει μειώσεις. Από που προκύπτει αυτό; Είπαμε να μας σερβίρεις “σανό” αλλά όχι και έτσι.

Ακόμα και οι φανατικοί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεν έχουν τολμήσει να ισχυριστούν ότι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά παράγουν φτηνή ηλεκτρική ενέργεια. Απλά, φορτώνουν τον λιγνίτη με “πρόστιμα” για να κάνουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αυτόν ακριβότερη. Και καλά, έτσι αποφάσισε το ευρωπαϊκό ιερατείο και εμείς οι επαρχιώτες ακολουθούμε, όπως πάντα.

Θα με ρωτήσετε, όμως, γιατί δεν ζητήσαμε η απολιγνιτοποίηση να μετατεθεί χρονικά για το 2049, όπως ισχύει για την Πολωνία, ή έστω για το 2039, όπως ισχύει για τη Γερμανία; Α όλα κι όλα! Ο Κυριάκος, ο Κωστής και η υπόλοιπη παρέα που μας κυβερνάει έχει “πράσινα” γούστα και θέλουν να είναι σημαιοφόροι στην πράσινη μετάβαση της Ευρώπης! Με άλλα λόγια, την έφεραν με τις αποφάσεις τους την αύξηση και το “σανό” του Χατζηδάκη είναι για παρηγοριά. Καλή η πράσινη ενέργεια, αλλά αν είναι να μας κάνει να πληρώνουμε ρεύμα σε τιμές Ελβετίας, με μισθούς Βουλγαρίας, άστο καλύτερα!

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.