«Ναυάγησαν» τα σχέδια Ομπάμα για το μεγαλειώδες πάρτι, μετά την κατακραυγή



 Να ακυρώσει το μεγαλειώδες πάρτι με τους εκατοντάδες επώνυμους προσκεκλημένους για τα 60 γενέθλιά του, αποφάσισε ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την κατακραυγή.

Τα σχέδια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ναυάγησαν μετά τον καταιγισμό επικρίσεων που δέχθηκε για την πρόθεσή του να διοργανώσει το πάρτι εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, η ανακοίνωση της απόφασης Ομπάμα, έγινε από την εκπρόσωπό του, Χάνα Χάνκινς, σήμερα το πρωί.

«Λόγω της νέας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο πρόεδρος και η κ. Ομπάμα αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά την εκδήλωση σ’ έναν κύκλο που θα περιλαμβάνει μόνον μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους», δήλωσε. «(Ο Ομπάμα) εκτιμά την αποστολή ευχών για τα γενέθλιά του από μακριά και αναμένει τη στιγμή που θα συναντήσει σύντομα ανθρώπους».

Ο Ομπάμα σχεδίαζε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτι στην εντυπωσιακή έπαυλή του στο Martha’s Vineyard, ζητώντας από τους εκατοντάδες διάσημους προσκεκλημένους του να έχουν κάνει τεστ για κορωνοϊό, να έχουν αρνητικό τεστ, ενώ θα υπήρχε άτομο που θα φρόντιζε για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σύμφωνα με το Axios. Κάποιοι από τους προσκεκλημένους, ωστόσο, αποφάσισαν να μην παραστούν λόγω της πορείας της πανδημίας, όπως ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρόναλντ Α. Κλάιν. Ενώ ο πρώην καθηγητής Νομικής του Χάρβαρντ, Άλαν Ντέρσοβιτς, που είχε υπερασπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ κατά της παραπομπής του, είχε πει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι ο Ομπάμα θα έπρεπε να ακυρώσει ή να αναβάλει το πάρτι. «Όλοι μιλούν γι’ αυτό, αλλά ουδείς με θετικά σχόλια. Κάποιοι βρίσκουν δικαιολογίες, αλλά ουδείς λέει ότι είναι καλή ιδέα», είπε. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είπε ότι δεν θα παραστεί στο πάρτι του Ομπάμα, αν και δεν επικαλέστηκε δημοσίως το θέμα της δημόσιας υγείας.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.