To συγκλονιστικό μυστικό της Μπρίτνεϊ Σπίαρς

 


Γράφει ο Μίνωας Ράπτης

Συγκλονίζει η υπόθεση της Αμερικανής τραγουδίστριας Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που μετά από 13 χρόνια υπό νομικό καθεστώς κηδεμονίας από τον πατέρα της, κατέθεσε δημόσια στο δικαστήριο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η κατάθεσή της εμπεριείχε μια σειρά από αποκαλύψεις που προκάλεσαν σοκ καθώς και τις αντιδράσεις καλλιτεχνών αλλά και αμερικανικών ΜΜΕ.

Η κατάθεση της 39χρονης τραγουδίστριας στο  δικαστήριο έγινε διαδικτυκά και διήρκησε περισσότερο από είκοσι λεπτά. «Πολλά έχουν συμβεί από την τελευταία φορά που βρέθηκα στο δικαστήριο πριν δύο χρόνια», δήλωσε κατά την έναρξη της κατάθεσής της. Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι η ομάδα που την παρακολουθεί ιατρικά την ανάγκασε να πάρει λίθιο, παρά τις ενστάσεις της.

«Είναι ένα ισχυρό φάρμακο. Μπορείς να αποκτήσεις μόνιμα ψυχικά προβλήματα εάν το χρησιμοποιείς χωρίς λόγο για περισσότερους από πέντε μήνες. Ένιωθα συνεχώς μεθυσμένη, δε μπορούσα να κάνω μια φυσιολογική συζήτηση. Με είχαν με έξι αποκλειστικές νοσοκόμες». Το λίθιο πάντως είναι φάρμακο που συνήθως χορηγείται σε περιπτώσεις κατάθλιψης ή διπολικής διαταραχής (γνωστής και ως “μανιοκατάθλιψη”).

Η Σπίαρς έβαλε στο κάδρο των κακοποιητών της εκτός του πατέρα της, το σύνολο των μάνατζερς που συνδιαχειρίζονται μαζί του τις επαγγελματικές της επιλογές, αλλά και πολλούς εκ των γιατρών που την αναγκάζουν να συναναστρέφεται. «Η θέση τους είναι στη φυλακή» είπε η τραγουδίστρια, συμπληρώνοντας ότι «για την ακρίβεια θα ήθελα να τους κάνω μήνυση αν μπορούσα». Για έναν εκ των γιατρών που ανήκε στην ιατρική ομάδα που την παρακολουθούσε έως το θάνατό του το 2019, κατήγγειλε ότι όσα της έκανε ήταν «100% παράνομα».

Τα πρόσωπα-κλειδιά

«Για να είμαι ειλικρινής, όταν πέθανε, έπεσα στα γόνατα κι ευχαρίστησα το Θεό» είπε για τον συγκεκριμένο γιατρό, ενώ σε σχέση με τον πατέρα της πρόσθεσε ότι «Λατρεύει τον έλεγχο που έχει για να πληγώνει την ίδια του την κόρη. Δούλευα επτά μέρες την εβδομάδα. Αλλά και πάλι δεν με άφηναν να έχω πιστωτική κάρτα, μετρητά ή διαβατήριο. Το πιο κοντινό που υπάρχει νομικά σε αυτό που περνούσα είναι το ανθρώπινο τράφικινγκ».

Οι λόγοι που η ίδια υποδεικνύει ως αίτια στο ότι άργησε να αντιδράσει είναι η καταχρηστική χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων, αλλά και ο πλήρης αποκλεισμός της από πληροφορίες για τα δικαιώματα που έχει. «Δε γνώριζα ότι μπορώ να καταθέσω ένσταση ή να ζητήσω λήξη της κηδεμονίας δικαστικά» ανέφερε ενδεικτικά.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.