«Είμαστε οι Motorhead, παίζουμε rock’n’roll»

 


Γράφει ο Δημήτρης Χρυσικόπουλος

Στις 25 Ιουνίου έλαβε χώρα το δισκογραφικό γεγονός της χρονιάς, τουλάχιστον για όσους ενδιαφέρονται για τη ροκ μουσική.

Επανακυκλοφόρησε σε έκδοση πολυτελείας το περίφημο -ή διαβόητο, αναλόγως από το ποιος το λέει- «No Sleep ‘Til Hammersmith», ο live δίσκος του βρετανικού συγκροτήματος των Motorhead, που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1981 και για πολλούς φανς της μουσικής αποτελούσε την κορωνίδα μιας εντυπωσιακής σειράς δίσκων και περιοδειών.

Deluxe επανακυκλοφορία

Κατ’ αρχάς, λίγα λόγια για την επανακυκλοφορία. Το «No Sleep ‘Til Hammersmith» πλέον κυκλοφορεί σε box set 4 CD, σε εκδοχή 2 CD και σε εκδοχή 2 LP. Περιλαμβάνει επίσης βιβλίο με λεπτομέρειες για την ιστορία του live άλμπουμ, όπως αποσπάσματα από αδημοσίευτες έως σήμερα συνεντεύξεις και καινούργιες συνεντεύξεις, φωτογραφίες που για πρώτη φορά έρχονται στο φως, σπάνια αναμνηστικά και άλλα πολλά.

Photo: Facebook

Επίσης, περιλαμβάνει τρεις πλήρεις, ακυκλοφόρητες έως σήμερα, συναυλίες από την περιοδεία του 1981. Τη συναυλία της 28ης Μαρτίου στο Leeds Queens Hall στο Λιντς και τις συναυλίες της 29ης και 30ής Μαρτίου στο Newcastle City Hall στο Νιουκάστλ. Τέλος, περιλαμβάνει και sound check πριν από ηχογράφηση του «Stay Clean», ενός από τα τραγούδια που θα περιληφθούν στην επανέκδοση, προέρχεται από την τελευταία συναυλία και είναι ένα από τα τρία δοκιμαστικά ήχου που θα ακουστούν για πρώτη φορά στην επανέκδοση (τα άλλα δύο είναι για τα «Limb From Limb» και «Iron Horse»).

Διαβάστε την συνέχεια στο topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.