Τα κεσάτια στον τουρκικό Τουρισμό έφεραν παραπληροφόρηση



 Γράφει η Όλγα Μαύρου

Το τουρκικό υπουργείο Τουρισμού δημιούργησε μια διαφήμιση με ιωνικά μνημεία και πισίνες στην “τουρκική Ριβιέρα”, με όλους τους εμφανιζόμενους να φορούν μια ντιζαϊνάτη μάσκα, αλλά η αντιπολίτευση το χαρακτήρισε “σαν να πουλάς γελάδια με τη στάμπα”. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι τα δίνει όλα για τον Τουρισμό, την ώρα που οι Τούρκοι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια. Το βίντεο τελικά αποσύρθηκε από την σελίδα του τουρκικού υπουργείου, σε ακραία σημεία, χάριν του Τουρισμού, έχουν φθάσει όμως και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία που δεν θα ζητάει ούτε καν PCR test από τους Βρετανούς.

Ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Καταφέρατε ακόμη και μέσα στο μπαϊράμι να δηλητηριάσετε το έθνος μας. Έχουμε ένα υπουργείο που ταπεινώνει το ίδιο του το έθνος! Η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται αυτά τα έσοδα. Αλλά θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με έναν αρμόδιο πού και πού κ. @RTErdogan και κ. @MehmetNuriErsoy!»

Ανεξαρτήτως πολιτικής, στο διαφημιστικό βίντεο της Τουρκίας τίθεται και ένα καθαρά ποινικό ζήτημα παραπλανητικής διαφήμισης, καθώς με άψογη βρετανική προφορά ακούγεται η φράση “φέτος έχουμε εμβολιάσει όλο το προσωπικό μας στα θέρετρα”.  Και ενώ όλοι οι απασχολούμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση φορούν τη μάσκα που γράφει “διασκεδάστε, είμαι εμβολιασμένος”, είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχουν εμβολιασθεί σε ποσοστό άνω του 50%.

Επικοινωνία α λα τούρκα 

Οι εμβολιασμοί στη χώρα καλύπτουν περίπου το 8% του πληθυσμού (δύο δόσεις) και το 11% με μια δόση και έχουν προηγηθεί οι γιατροί και οι ηλικιωμένοι. Επιπλέον η μάσκα δεν έχει καμία σχέση με τις ενδεικνυόμενες -δεν γνωρίζουμε την σύνθεση, αλλά είναι εμφανές ότι δεν έχει το μεταλλικό στοιχείο για να εφαρμόζει σωστά στην μύτη.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.