Θερινά σινεμά: Τρεις ταινίες που αξίζει να δείτε!

 


Τρεις κινηματογραφικές προτάσεις που αξίζει να δείτε στους θερινούς κινηματογράφους.

«Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του»

Εγκλωβισμένος στον Λίβανο, ένας Σύριος επιτρέπει σε έναν Γάλλο καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης, έτσι ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, να συναντήσει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα.

Τελικά γνωρίζει μεγάλη φήμη και αναγνώριση, ωστόσο, πόσο ελεύθερος είναι τώρα που, ως έργο τέχνης, είναι υποχρεωμένος να ξοδεύει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο;

Ένα έργο που σατιρίζει τον κόσμο της τέχνης, ασκώντας παράλληλα κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Δύση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το προσφυγικό.

Σκηνοθεσία: Καουτέρ Μπεν Χανιά

«Αυτοί που εύχονται τον θάνατό μου»

Η Χάνα, μία αλεξιπτωτίστρια δασοπυροσβέστρια, προσπαθεί να ξεπεράσει τις τρεις ζωές που δεν κατάφερε να σώσει από τη φωτιά βρίσκοντας παρηγοριά στον πόνο που η ίδια προκαλεί στον εαυτό της. Όταν, όμως, συναντά ξαφνικά έναν νευρικό έφηβο μέσα στα αίματα, πρέπει να διασχίσει μαζί του χιλιόμετρα μέσα στο πυκνό δάσος.

Παγιδευμένοι ανάμεσα σε δύο αδίστακτους εκτελεστές και μία ανελέητη πυρκαγιά, η Χάνα καλείται να σώσει τόσο τον Κόνορ όσο και τον ίδιο της τον εαυτό. Πρόκειται για μια διασκευή του ομότιτλου best seller του Μάικλ Κορίτα.

Σκηνοθεσία: Τέιλορ Σέρινταν

«Παγιδευμένοι»

Δυο αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά που βράζει εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη.

Ύστερα από μια σειρά απρόβλεπτων περιστατικών, βρίσκονται παγιδευμένοι από αυτούς που υποτίθεται ότι κυνηγούν και εγκλωβισμένοι μέσα στις ίδιες τις πεποιθήσεις τους.

Σκηνοθεσία: Φρέντερικ Λούις Χβίιντ και Άντερς Όλχολμ

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.