Θέλει όντως ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός μετά τον Μητσοτάκη;



 Γράφει η Έλενα Ακρίτα

Δηλαδή με την κοινή λογική να το δεις, υπάρχει περίπτωση ο Μητοτάκης να θέλει να ξανακυβερνήσει τη χώρα έτσι όπως την κατάντησε; Αυτό το χάλι, αυτό το κρανίου τόπος το απερίγραπτο, αυτό το θα σάς ξεκάνω όλους, υπάρχει στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος που να το λιγουρεύεται και να λέει Παναγιά μου δώσε μου και δεύτερη τετραετία;

Δεύτερη τετραετία να την κάνει τί; Να μάς πει τί; Ότι παρέλαβε χάος από τον εαυτό του; Ότι κληρονόμησε καμένη γη από τον ίδιο; Άλλο να λες ‘φταιν οι προηγούμενοι’, κι άλλο ο προηγούμενος να είσαι εσύ.

Αυτός στις εκλογές θα παρακαλάει από μέσα του να γυρίσει στην αντιπολίτευση. Όπως ο Καραμανλής που την έκανε γυριστή και παρέδωσε το πλήρες χάος που ο ίδιος δημιούργησε, στον Γιώργο Παπανδρέου. Έτσι κι Μητσοτάκης.

Δεν γνωρίζω αν ο άνθρωπος αυτός πιστεύει ειλικρινά πως η δική ‘του’ Ελλάδα είναι το μικρό σπίτι στο λιβάδι, ή αν μάς δουλεύει μες τα μούτρα μας. Μάλλον το δεύτερο. Μάλλον μας θεωρεί γίδια κι έχει βάλει στοίχημα πόσο πιο γίδια μπορούμε να γίνουμε.

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δεν μπορεί να κυβερνάς μια χώρα με βία, ξύλο, σκάνδαλα, με παιδεραστές, νταβατζήδες, κλέφτες, εκβιαστές, με μιζαδόρους, μούτρα και καθάρματα. Ο άνθρωπος αυτός ή δεν καταλαβαίνει τί κάνει ή καταλαβαίνει και σκασίλα του μεγάλη. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι επιλογές του, οι εμμονές του, ο ωχαδερφισμός και η εκ προμελέτης ανεμελιά του.

Δεν τον νοιάζει ρε παιδί μου, είναι αλλού ο άνθρωπος, δεν ιδρώνει το αυτί του. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να χρεώνει στους τρίτους τα στραβά και να πιστώνεται ο ίδιος τα θετικά. Αυτό το ‘έξαλλος ο Μητσοτάκης με τον Κυριάκο’ δεν βγήκε τυχαία από έναν λαό που φτύνει αίμα για να διασώσει το χιούμορ του.

Μην πας μακριά, τη φάση με τους Τούρκους δες.

Μόλις ο Μητσοτάκης είδε τον θετικό αντίκτυπο της στάσης Δένδια στην κοινή γνώμη, έσπευσε αμέσως να καρπωθεί ο ίδιος την επιτυχία δηλώνοντας πως όλα ήταν προσυνεννοημένα μαζί του κι καλά. Προφανώς τον χαλάει η δημοφιλία του υπουργού του και τον τρομάζει το ενδεχόμενο ο Δένδιας να βάλει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ.

Γιατί να θέλει λοιπόν δεύτερη τετραετία; Κι άντε αυτός πες τη θέλει, εσείς γιατί θα τού τη δώσετε; Κι άντε εσείς θα τού τη δώσετε, εμείς τί σας φταίμε;

Τα δείγματα υπάρχουν, τί άλλο περιμένετε; Να δείτε αν μπορεί να γίνει το κακό χειρότερο;

Ναι, μπορεί. Οριακά αλλά μπορεί.

Ο Μητσοτάκης - με εξαίρεση Δένδια, Πιερακάκη και κάνα δυο άλλους - έχει βάλει υπουργούς μαριονέτες του, υπουργούς χωρίς άποψη, χωρίς όραμα και το χειρότερο χωρίς κατάρτιση.

Έχει βάλει μια θρησκόληπτη Κεραμέως να κάνει κρόσια τα νεύρα των παιδιών μας, όχι μόνο με τον σκοταδισμό που επανέφερε στα σχολεία, αλλά και με την όλη διαχείριση που έκανε το υπουργείο Παιδείας στην πανδημία. Έχουν διαλυθεί οι μαθητές, έχουν γίνει κομμάτια, σε λίγο μαζί με τα παγουρίνια θα τους διανέμουν και αγχολυτικά. Κι η Κεραμέως στη θέση της.

Έχει βάλει έναν Χρυσοχοϊδη να δέρνει όλον τον κόσμο. Αστυνομικοί βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους, οι πολίτες κάνουν καταγγελίες για εκφοβισμό, κακοποιήσεις και βασανιστήρια, ο Παππάς το σκάει κάτω από τη μύτη τους, ο Καραϊβάζ δολοφονείται επίσης κάτω από τη μύτη τους, κι είναι Τριτούλα με λιακάδα.

Έχει βάλει έναν Χατζηδάκη να μάς λέει να πα να μαζέψουμε ελιές. Εντάξει αυτό δεν παλεύεται, σηκώνεις τα χέρια ψηλά, δεν αντιμετωπίζεται. Ελιές παιδιά, ελιές είπε ο άνθρωπος, ελιές. Κι αν δεν έχεις ελιές, θα μαζεψεις του γείτονα. Ή του καραάσχετου: θα οδηγείς στην Εθνική κι όπου βλέπεις ελιά, παρκάρεις, κάνεις το πουκάμισο κεφαλοδέσιμο για τον ήλιο και πέφτεις στη δουλειά ημίγυμνος και δασύτριχος όπως ο Κυριάκος μας στον εμβολιασμό.

Έχει βάλει Πολιτισμού μια Μενδώνη που μόνο εμάς δεν έχει τσιμεντώσει. Που έχει στηρίξει εγκληματίες παιδεραστές, που έχει λιμοκτονήσει τον κλάδο των καλλιτεχνών, που έχει απαξιώσει όλες τις μορφές τέχνης, που έχει αποτύχει ολοσχερώς κι όμως τίποτα δεν την ξεκουνάει από την καρέκλα: ούτε καν η τσίπα της.

Είχε βάλει Εργασίας έναν Βρούτση που άκουγε με σκυμμένο το κεφάλι τον Φουρθιώτη να τον βρίζει, να τον κάνει ρόμπα, να τον εξευτελίζει, να του λέει πως έχει τη δύναμη να τον διώξει από υπουργό κι αυτός να κοιτάει το πάτωμα. Αντί να φωνάξει τη φρουρά του να τον μαζέψει κακήν κακώς, λέξη δεν έβγαλε ο παλικαράς.

Ο Μητσοτάκης έχει βυθίσει τη χώρα στην απελπισία – γιατί λοιπόν να θέλει να την κυβερνήσει ξανά; Μαζοχιστής είναι; Κι αν το καλοσκεφτείς δηλαδή, κανένας πολιτικός τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν θα ήθελε να παραλάβει από τα χέρια του νυν πρωθυπουργού μια τόσο καυτή πατάτα.

Ακόμα λοιπόν κι αν στις επόμενες εκλογές αυτός ο λαός δεν στείλει τον Κυριάκο να τρώει κοψίδια με τον Καραμανλή, πάντα υπάρχει η ελπίδα να τον στείλει κάπου αλλού. Κάπου πιο πολύ στο στιλ του. Στην Πάρνηθα πχ.. Στην Πάρνηθα για ποδηλατάδα με δεκάωρη απασχόληση.

Kαι την υπόλοιπη ώρα να μαζεύει ελιές στην Καλαμάτα.

από metopotouoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.