Libro d’ oro



Γράφει η Λόλα Σκαλτσά

Αναρωτιέστε εάν έχουμε πιάσει πάτο; Θεωρείτε πως τα έχουμε δει όλα με αυτόν το θίασο που μας κυβερνά; Ε, λοιπόν, όχι· βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Δεν μπορώ να πω, κάθε μέρα έχουμε και μια έκπληξη, δεν μας αφήνουν να βαρεθούμε και εάν ήταν διαφορετικές οι εποχές θα είχαμε φτιάξει και καινούργιο συκώτι από τα γέλια. Όπως για παράδειγμα η τελευταία εικαστική παρέμβαση-συμβολισμός σύμφωνα με την οποία τοποθέτησαν πορτρέτα σπουδαίων γυναικών ανά την υφήλιο, με σκοπό να τιμήσουν την Ημέρα της Γυναίκας. Καλά ώς εδώ; Καλά, εάν δεν είχαν προσθέσει και το πορτρέτο της συγγενούς τους, Αλεξάνδρας Μητσοτάκη.

Εάν ο στόχος, πάντως, είναι να ξεπεράσουμε τον Κιμ (πάτα το τώρα όμως) τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Προτείνω, μάλιστα, να μην περιοριστούμε στην Αλεξάνδρα, αλλά να προσθέσουμε και τη Σία Κοσιώνη – να μπουν και οι εξ αγχιστείας συγγενείς, έτσι για το καλό.

Μια και μιλάμε για την ανάδειξη σημαντικών ανθρώπων που ξεπετάγονται μέσα από τις άριστες οικογένειες της δεξιάς παράταξης, διάβασα κάπου πως θα πολιτευτεί ο γιος του Αντώνη Σαμαρά. Ελπίζω να μην είναι fake news και χάσει η χώρα έναν απόγονο με ισχυρό πατριωτικό DNA και προσήλωση στο καθήκον. Τέτοιους νέους ανθρώπους χρειαζόμαστε, ακέραιους, έντιμους και ηθικούς που πάνε μπροστά με την αξία τους κι όχι πατώντας επί πτωμάτων – που λέει ο λόγος – όχι εγώ, ούτε η καθηγήτριά του.

Τέτοια περίπτωση είναι και η κόρη της κυρίας Άννας Παναγιωταρέα (συμβούλου και υποβολέα της κυρίας Μενδώνη) η οποία διορίστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα για να βγάζει ένα μεροκάματο. Μην πάει ο νους σας στο κακό, καλέ. Η Ελένη Παναγιωταρέα διορίστηκε με απόφαση του Αδώνιδος Γεωργιάδη και πρόκειται για μια αξιοκρατική επιλογή.

Αυτή είναι η λεπτομέρεια που κάνει την κυβέρνηση διαφορετική: Η αξιολόγηση γίνεται με βάση το ονοματεπώνυμο. Έχουμε οικογένειες να θρέψουμε…

από edromos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.