Ο Φουρθιώτης εκθέτει το Μαξίμου



 Γράφει ο Δημήτρης Τερζής

Εκτός από τη σκανδαλώδη προστασία που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ. στον τηλεπαρουσιαστή, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για την απόπειρα εξαπάτησης του υπουργείου Εργασίας, στην οποία αναφέρθηκε ο Γιάννης Βρούτσης.

H υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή-τηλεπωλητή-εκδότη Μένιου Φουρθιώτη φαίνεται ότι θα στοιχειώνει για καιρό ακόμα την κυβέρνηση, τουλάχιστον για όσο διάστημα η τελευταία δεν δίνει απαντήσεις για τη σκανδαλώδη προστασία που του παρείχε. Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην εφημερίδα Documento χθες, αλλά και τα έγγραφα που δημοσίευσε ο κ. Φουρθιώτης στην εφημερίδα που εκδίδει παράγουν ακόμα πιο πολλά ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση.

Χθες, ο κ. Βρούτσης, χωρίς να κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντας» τον τηλεπαρουσιαστή, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη πριν από κάποιους μήνες στο υπουργείο Εργασίας κι ενώ προηγουμένως είχε περάσει τροπολογία, σύμφωνα με την οποία υπήρχε πλέον πλαφόν στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» (6.500 ευρώ τον μήνα), στους οποίους φέρεται να ανήκε και ο κ. Φουρθιώτης.

«Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Βρούτσης ο οποίος πιο κάτω τονίζει ότι έκανε έρευνα για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί.

Εικονικός μισθός

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν».

Κατόπιν των όσων ανέφερε ο τέως υπουργός Εργασίας το νέο βασικό ερώτημα που προστίθεται στα υπόλοιπα σε σχέση με την υπόθεση είναι γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν κινήθηκε νομικά εις βάρος του τηλεπαρουσιαστή εφόσον διαπίστωσε προσπάθεια εξαπάτησης. Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με τη σχέση «αγάπης-μίσους», που φέρεται να έχει ο τηλεπαρουσιαστής με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη.

Είναι γνωστό ότι για πολύ καιρό -μέσω των εκπομπών του- ο τηλεπαρουσιαστής είχε εξαιρετικά επικριτική στάση απέναντί της, γεγονός που άλλαξε άρδην το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα κάθε Κυριακή η εφημερίδα που εκδίδει να περιβάλλει με καλά λόγια τα ρεπορτάζ που αφορούν το εν λόγω υπουργείο και να καταλήγουν πάντα στο πόσο εξαίρετη είναι στη δουλειά της η κ. Στρατινάκη.

Αναπάντητα έχουν μείνει όμως και τα ερωτήματα που αφορούν το καθεστώς της φύλαξης του τηλεπαρουσιαστή από αστυνομικούς, όπως επίσης και τη διάθεση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας της αστυνομίας για την προστασία του. Το μόνο που έκανε τις προηγούμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν να του αφαιρέσει την προστασία.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Φουρθιώτης χθες εξέθεσε την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο δημοσιεύοντας όλες τις αποφάσεις φύλαξής του εδώ κι ένα χρόνο! Σύμφωνα με αυτές, στην αρχή είχε έναν αστυνομικό έξω από το σπίτι του 24 ώρες το 24ωρο για να καταλήξουμε -όπως αναφέρει- σε 4 αστυνομικούς, 1 όχημα και μια μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ. που του παρείχαν προστασία 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα!

Μάλιστα, στο δημοσίευμα καταγράφεται η έκπληξη του τηλεπαρουσιαστή για την «άρση» των μέτρων φύλαξης από το βράδυ της 31ης Μαρτίου, όταν πλέον η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί και η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ζητά απαντήσεις

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το θέμα. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento. Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη», ανέφερε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.

από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.