Πόλεμος δισεκατομμυρίων απλωμένων στο χορτάρι



 Το «πραξικόπημα» των «12» φανερώνει με ξεκάθαρο τρόπο την απληστία των ιδιοκτητών των ισχυρότερων κλαμπ της Ευρώπης. Επιδιώκουν να καρπωθούν περισσότερο χρήμα αδιαφορώντας για το μέλλον του αθλήματος και την ιστορία που κουβαλούν οι σύλλογοι που εκπροσωπούν.

Βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βάζει η European Super League που ιδρύθηκε για να μοιράσει δισεκατομμύρια στις συμμετέχουσες ομάδες. Πρωτεργάτης σε αυτή τη νέα Λίγκα είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, μαζί με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ. Πέρα από τη «βασίλισσα», από την Ισπανία συμμετέχουν οι Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, από την Αγγλία οι προαναφερθείσες μαζί με Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, ενώ από Ιταλία οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ.

Είναι πολλά τα λεφτά...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των «12», η ετήσια διοργάνωση θα παρέχει σημαντικά μεγαλύτερη οικονομική αύξηση μέσω μακρόχρονης δέσμευσης για πληρωμές χωρίς όριο, που θα αυξάνονται μαζί με τα έσοδα της λίγκας. Αυτές οι πληρωμές θα είναι σημαντικά υψηλότερες από όσες προκύπτουν από τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10.000.000.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου δέσμευσης των συλλόγων.

Ως αντάλλαγμα για τη δέσμευσή τους, οι ιδρυτικοί σύλλογοι θα λάβουν ένα ποσό της τάξης των 3.500.000.000 μόνο για να υποστηρίξουν τα αρχικά επενδυτικά πλάνα τους.

Διαβάστε την συνέχεια στο efsyn


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.