Ο Μηταράκης απείλησε τους Εβρίτες ότι θα τους στείλει 10.000 μετανάστες (video)



 Επεισοδιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Εβρίτες στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για διήμερη επίσκεψη. Με μνήμες από την ένταση που προκλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν εκδηλώθηκε συντονισμένη και υποκινούμενη από την Τουρκία απόπειρα μαζικής εισβολής μεταναστών, κάτοικοι της Ορεστιάδας βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής, που προωθεί το υπουργείο.

Ο Νότης Μηταράκης έφτασε στην Ορεστιάδα αργά το μεσημέρι της Δευτέρας και κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη. Στην ίδια συνάντηση μετείχαν και εκπρόσωποι της “Επιτροπής Αγώνα” που τάσσεται κατά της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, στην περιοχή Φυλάκιο.

Έξω από το Δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί, ωστόσο, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι στη θέα του υπουργού Μετανάστευσης άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν με φωνές και συνθήματα, όπως «όχι στη νέα δομή» και «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Αποδοκίμασαν οι Εβρίτες τον Μηταράκη

Στη συγκέντρωση ακούστηκε πολλές φορές ο Εθνικός Ύμνος, ενώ οι αποδοκιμασίες κατά του υπουργού και της συνοδείας του συνεχίστηκαν  σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Νότη Μηταράκη στο δημαρχείο Ορεστιάδας. Τα αίματα άναψαν όμως υπερβολικά κατά την αποχώρηση του υπουργού, όταν το πλήθος των πολιτών, το οποίο στο μεταξύ είχε διογκωθεί, άρχισε μα φωνάζει συνθήματα, όπως “Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί” και “Διώξτε τον π@@@@η από τον Έβρο”. Όπως μάλιστα φαίνεται στο βίντεο που μετέδοσαν τοπικά Μέσα, κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες πέταξαν προς τον υπουργό διάφορα αντικείμενα, ανάμεσά τους μπουκάλια και αυγά.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.