Ο Μητσοτάκης και οι… βιασμοί



Όχι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φταίει επειδή κάποιο στέλεχός του κατηγορείται ή αποδεικνύεται βιαστής. Φυσικά και δεν φταίει γιατί ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ, Αριστείδης Αδαμόπουλος, τον οποίο καταγγέλλει η Σοφία Μπεκατώρου πως ασέλγησε πάνω της, τον συνοδεύει σε αυτή την φωτογραφία κομματικής ευωχίας. Ο πρωθυπουργός φταίει, όταν τέτοια φαινόμενα τα οποία σχετίζονται με στελέχη του, τα καλύπτει με σιωπή.

Μετά την αποκάλυψη της Ολυμπιονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη γενναία απόφασή της, να αποκαλύψει τι έγινε. Ξέχασε όμως κάτι. Να πει πως πρόκειται για στέλεχος της ΝΔ για το οποίο ο ίδιος και το κόμμα του θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Ξέχασε να δηλώσει πως αυτό το στέλεχος, είναι ξένο με το κόμμα του αλλά υπήρξε στέλεχος το οποίο και θα διαγραφεί. Χρειάστηκε η αποκάλυψη του Documento για να διαρρεύσουν πως ο φερόμενος ως βιαστής που είναι στέλεχος της ΝΔ, ίσως διαγραφεί.

Και πάλι αν το περιστατικό ήταν μοναδικό, ίσως όλοι θα ήταν πρόθυμοι να πιστώσουν στο Μητσοτάκη, μια αβλεψία. Υπάρχει όμως μια «συνήθεια σιωπής» που συνδέει το Μητσοτάκη με δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.

Όταν αποκαλύφθηκε (πάλι από το HOT DOC και το Documento) πως ο στενός σύμβουλος και φίλος του Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, εμπλέκεται σε κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ του είπε να «κάτσει πίσω μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση» και έστειλε πρωτοκλασάτα στελέχη του να το στηρίξουν στο δικαστήριο. Το χειρότερο; Ακόμη και σήμερα ο Νίκος Γεωργιάδης παραμένει σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν αποκαλύφθηκε (πάλι το Documento) πως πρώην υπουργός της ΝΔ, είχε καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να ζητά από κύκλωμα σωματεμπορίας, ανήλικη για να ικανοποιήσει τα γούστα του, ο Μητσοτάκης έπνιξε την αποκάλυψη και τη ευθύνη για όλο αυτό τον συρφετό που υπάρχει στο κόμμα του, στη σιωπή.

Εν ολίγοις, ο πρωθυπουργός της χώρας είναι υπότροπος στη σιωπή και την κάλυψη, σε ένα ιδιαίτερο είδος εγκλημάτων που είναι από τα πιο ειδεχθή. Γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.