Εθνικό Έγκλημα στον Έβρο! Κάτοικοι καταγγέλλουν απειλές για επίταξη των χωραφιών τους, για να γίνει επέκταση του ΚΥΤ λαθρομεταναστών

 


Αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή γης στους παράνομους μετανάστες που ο Νότης Μηταράκης θέλει να φέρει «με το έτσι θέλω» στην περιοχή τους είναι οι κάτοικοι του Eβρου.

Σοβαρές καταγγελίες για απειλές!

Oπως καταγγέλλουν, υπάλληλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν διστάζουν να τους καλούν στο τηλέφωνο και να τους απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε επίταξη, αν δεν συμφωνήσουν να νοικιάσουν τα χωράφια τους στο κράτος για να εγκατασταθούν οι αλλοδαποί που θα κατακλύσουν την περιοχή μετά την εξαγγελθείσα επέκταση του ήδη υπάρχοντος καταυλισμού!
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο του υπουργείου συνοδεία εκτιμητή περιουσίας, ο οποίος ήδη έχει προσληφθεί από τις 30 Δεκεμβρίου για τον σκοπό αυτό! Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και κατηγορεί τον Νότη Μηταράκη για αναξιοπιστία και ωμό εκβιασμό, καθώς σε παλιότερη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής ο υπουργός είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο επίταξης των εκτάσεων γης.

Μεγάλες αθηναϊκές εταιρείες, πίσω από το έργο

Το κόστος της συγκεκριμένης δομής ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το 75% αποτελούν χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τα 22,5 εκατομμύρια και το υπόλοιπο 25%, άρα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι η συνδρομή του ελληνικού κράτους. Πολλά τα λεφτά δηλαδή και προκειμένου να τα πάρουν οι γνωστές εταιρείες που θα ασχοληθούν είτε με την κατασκευή, είτε με την τοποθέτηση των οικίσκων-κοντέινερ, είτε με όλες τις άλλες εργασίες για να αυξηθεί η χωρητικότητα στα 1.500 άτομα, υπάρχει αυτή η επιμονή Μηταράκη. Παρ’ ότι η επέκταση ή η δημιουργίας νέας δομής, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του αρμόδιου υπουργού θα παραμένει… άδεια και θα χρησιμοποιηθεί για εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε μια έκτακτη ανάγκη, αυτός επιμένει να υλοποιήσει τους ντεθνικού σχεδιασμού του. Αν και υπάρχει έντονη και καθολική σχεδόν αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, αντίθετη άποψη θεσμικών και εκπροσώπων φορέων.
 Μην ξεχνάμε ότι και στην κατασκευή του νέου φράχτη στην περιοχή των Φερών, που θα φτάσει συνολικά στα 62 εκατ. ευρώ,. εμπλέκονται 4 μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που μοιράστηκαν την σημαντική οικονομική… πίτα. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες τοπικές επιχειρήσεις και ντόπιοι επαγγελματίες, που η επέκταση ή δημιουργία νέας δομής με αύξηση δυναμικότητας στα 1.500 άτομα τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα, όσον αφορά την σίτιση τους, την καθαριότητα και άλλες λειτουργίες που θα δημιουργηθούν και προβλέπονται στην προκήρυξη. Κι αυτούς τους γνωρίζει η τοπική κοινωνία στην περιοχή της Ορεστιάδας και του Έβρου.
Το φοβερό μάλιστα είναι ότι ακούμε ήδη ή διαβάζουμε και σε τοπικό επίπεδο, κάποιους να υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να… χαθούν τα ευρωπαϊκά χρήματα για το ΚΥΤ Φυλακίου και πρέπει να γίνει αναβάθμιση του και βελτίωση. Πως θα γίνει όμως αυτό χωρίς επέκταση ή δημιουργία νέας δομής, αφού για αυτό τον λόγο μόνο δίνει η Ε.Ε αυτά τα εκατομμύρια, δεν μας το απαντούν. Το σίγουρο είναι ότι… ρίχνουν νερό στον μύλο του Μηταράκη και ευτυχώς ο κόσμος τους έχει ήδη καταλάβει.

Τηλεδιάσκεψη για να συμφωνήσουν ότι… διαφωνούν!

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία μέση λύση, ξεκίνησε μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης ο διάλογος για την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ο Νότης Μηταράκης συνομίλησε με φορείς, βουλευτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, όπως είναι φυσικό, δεν έλειψαν οι διαφωνίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Ορεστιάδας και του Σουφλίου προτείνουν την εναλλακτική λύση της παραχώρησης γηπεδικών εγκαταστάσεων προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά οι παράτυποι μετανάστες, ώστε να μη χρειαστεί να επεκταθεί περαιτέρω η υπάρχουσα δομή.

Τα σημεία στα οποία φαίνεται ότι συμφώνησαν οι συμμετέχοντες είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή με την πρόσληψη περαιτέρω προσωπικού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των διαμενόντων και των εργαζομένων στη δομή, καθώς και η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο ΚΥΤ. Οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να συνεχιστούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

από Evros News.gr, μέσω iellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.