Ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός μόνο και μόνο επειδή δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πρωθυπουργός στην Ελλάδα


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Πριν καν ορκιστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση, το Eurogroup ενημέρωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες πως πρέπει να ξεχάσουν τη μείωση των πλεονασμάτων, ενώ σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως δεν βλέπει λόγο αλλαγής του πλαισίου των προϋποθέσεων σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους και συμπλήρωσε πως «βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση».

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Οπότε, με το καλημέρα, πάει στο διάολο το «πρόγραμμα» της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος από όλα αυτά, οι ελληνικές εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα και δικαιώνονται όσοι δεν ψηφίζουν.

Επίσης, καταλαβαίνεις πως υστερίες για τις εκλογές κάνουν οι υπάλληλοι των κομμάτων, οι δημοσιογράφοι κομμάτων και ολιγαρχών και διάφοροι καθυστερημένοι.

Να είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση και να διαβάζεις και να ακούς για κομμουνιστές και σταλινικούς στην κυβέρνηση, για αριστεία, για ανάπτυξη, για επιστροφή στην κανονικότητα και άλλες τέτοιες παπαριές.

Αφού δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα -που θα είναι υπό επιτροπεία μέχρι το 2060- γιατί οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη;

Μα για αυτόν ακριβώς τον λόγο: επειδή δεν έχει απολύτως καμία σημασία ποιος είναι πρωθυπουργός.

Οπότε, φύγε εσύ, έλα εσύ.

Να αλλάζουμε κιόλας την διακόσμηση.

Άλλωστε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησαν ελπίδα στο πόπολο και έγιναν πιο ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΣΟΚ, οπότε έπρεπε να πάρουν τον πούλο.

Οι Έλληνες σκέφτηκαν πως είναι όλα προαποφασισμένα, οπότε να την φάει ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη -που όλοι ξέρουν πως είναι για τα μπάζα- για να τον πονάει κιόλας.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, τρεις μέρες πριν τις εκλογές στις οποίες νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχα γράψει ένα κείμενο για τα «Κωλόπαιδα», όπου ανέφερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:


Βέβαια, οι Έλληνες επιβράβευσαν τότε τα κωλόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τους έκαναν πάλι κυβέρνηση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί Έλληνες είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία -που ψήφισαν παρέα το τρίτο Μνημόνιο- συγκυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια στο προτεκτοράτο.

Και τώρα δεν καταλαβαίνουν πως συνεχίζουν να συγκυβερνούν.

Όπως συγκυβερνούσαν για δεκαετίες η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Και νομίζω πως δεν θα το αντιληφθούν ποτέ.

Γιατί είναι μειωμένης αντίληψης.

(Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε ένα πρόσωπο σαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πει πως «σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου». Ο Χρυσοχοΐδης του ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψε το Δημόσιο σε ΠΑΣΟΚ, να λέει πως ο κομματισμός δεν χωράει σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Και να μην του έρχεται ούτε ένα γιαούρτι. Αλλά ποιος να το ρίξει το γιαούρτι; Οι Έλληνες που αυτογιαουρτώνονται; Με την ευκαιρία, επειδή το θυμήθηκα, αν μπορεί κάποιος, ας βρει ένα βίντεο από τις ειδήσεις του Mega -κάπου ανάμεσα στο 2004 και το 2009 πρέπει να είναι- που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεχνάει πως τους ακούν και άλλοι άνθρωποι και -επειδή είναι και πανέξυπνος- λέει σε έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να μετρήσουν πόσοι δικαστές είναι δικοί τους -της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή- και πόσοι του ΠΑΣΟΚ, για να δει πως η Νέα Δημοκρατία έχει περισσότερους δικούς της δικαστές. Δεν κάνω πλάκα, αυτός ο διάλογος έχει γίνει. Βέβαια, τώρα ο Χρυσοχοΐδης είναι Νέα Δημοκρατία, οπότε δεν θα μετράει πια το πόσους δικαστές ελέγχει το κάθε κόμμα στο «κράτος δικαίου».)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.