Το ελκυστικό κτήνος με τη… χολιγουντιανή ομορφιά


Γράφει ο Βαγγέλης Γεωργίου

Όπως συμβαίνει σε εκατομμύρια ανδρόγυνα, ο γάμος των γονιών της δεν ήταν και τόσο πετυχημένος. Για την ακρίβεια ήταν εφιαλτικός. Την περίοδο εκείνη η άνοδος του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα των Γερμανών καθώς υπήρχε και προσωπική ζωή, που λέμε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Εν πάση περιπτώσει, η μητέρα της τελικά δεν άντεξε τις παρασπονδίες του συζύγου της και η δύσμοιρη έφτασε στο σημείο να λιώσει κυριολεκτικά τα εσώψυχά πίνοντας υδροχλωρικό οξύ αφήνοντας την μικρή Ίρμα και τα τέσσερα αδέλφια της ορφανά και τον άνδρα της αδέσμευτο πια για να ξαναπαντρευτεί.

Δεν ήταν ήταν οι ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσει η μικρούλα Ίρμα Γκρέζε (Irma Ida Ilse Grese) το σχολείο. Όταν η ξανθούλα πάτησε τα 14 της χρόνια, θα άφηνε το σχολείο κακήν κακώς μιας και τα γράμματα δεν τα έπαιρνε και τόσο. Στην πραγματικότητα, βέβαια, είχε υποστεί σοβαρό bullying από τις συμμαθήτριές της και υπέφερε. Ωστόσο, ο μικρός αυτός διαβολάκος πήγαινε γυρεύοντας αφού δεν ασχολούνταν με τίποτα άλλο παρά με τη Λίγκα των Γερμανίδων Κοριτσιών, μια ναζιστική νεανική οργάνωση «μόνο για κορίτσια».

Στα εφηβικά της χρόνια δούλεψε σε αρκετές δουλειές όπως σε φάρμα ή πωλήτρια σε ένα μαγαζί αλλά το δυνατό σημείο του βιογραφικού ήταν τα δύο χρόνια σε ένα σανατόριο των SS ως βοηθός νοσοκόμας. Η νεαρή προσπάθησε να γίνει κανονική νοσοκόμα αλλά οι υπηρεσίες την απέρριψαν.


H Ίρμα αριστερά.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος αφαίρεσε ζωές αλλά έδωσε σπάνιες επαγγελματικές «ευκαιρίες» όμως και η Ίρμα δεν θα άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους. Ήταν όμορφη, φιλόδοξη, ανύπαντρη ήταν και με «προσόντα». Το 1942 επιχείρησε να ξανακάνει αίτηση για να γίνει νοσηλεύτρια αλλά και πάλι βρήκε πόρτα καθώς δεν είχε «δόντι». Έτσι δεν απογοητεύτηκε και προσφέρθηκε να δουλέψει εθελοντικά σε ένα από τα ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας, στο Ravensbrück βόρεια του Βερολίνου.
Από τον Μάρτιο του 1943 θα έπαιρνε μετάθεση στο Άουσβιτς, τον «θρίαμβο» της ανθρώπινης επινόησης στην εξόντωση ανθρώπων. Η νέα της απασχόληση θα ήταν τι άλλο.. φρουρός (Aufseherin). Ήταν ένα επάγγελμα που αντιλαμβανόταν ότι της πήγαινε. Ηδονιζόταν σε κάθε πρωινό προσκλητήριο όταν παρατάσσονταν οι κρατούμενες επιλέγοντας τις πιο αδύναμες αλλά και τις πιο όμορφες για να τις βασανίζει. Επίσης, λόγω των πραγματικά όμορφων χαρακτηριστικών της τραβούσε την προσοχή των ανδρών του στρατοπέδου, συνδυάζοντας έτσι δουλειά και απόλαυση με φόντο τα τεράστια φουγάρα του στρατοπέδου.
Ακόμα και o τρομερός γιατρός Τζόζεφ Μένγκελε ήταν ένας από τους αναρίθμητους εραστές της. Ήταν μια σαδίστρια που ηδονιζόταν σεξουαλικά να ψεκάζει τον εαυτό της με πολύ άρωμα και να πλησιάζει τις εξαθλιωμένες σκελετωμένες κρατούμενες προκαλώντας τες.
Μετά τον πόλεμο, η νεαρή Γερμανίδα είχε όνειρο να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, γι’ αυτό εξάλλου ανάγκασε και έναν χειρούργο του στρατοπέδου να της κάνει μια έκτρωση κρυφά –καθότι ήταν παράνομο- για να έχει το μέλλον δικό της.


1945, αιχμάλωτη των Συμμάχων.

Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό. Η δουλειά είναι πάντα δουλειά και απαιτούσε αφοσίωση και.. φαντασία. Επέλεγε τις κρατούμενες που θα έμπαιναν για «ντους» στους θαλάμους αερίων, αμολούσε τα πεινασμένα σκυλιά που εκείνη εκπαίδευε πάνω σε κρατούμενες για να τις κατασπαράζουν. Πολλές κοπέλες είχαν υποκύψει από τα τρομακτικά χτυπήματα από το πλεκτό μαστίγιο της Ίρμας ενώ κάποιες τις εκτελούσε με πιστόλι για πιο συνοπτικά.
Ήθελε να βλέπει ειδικά άλλες γυναίκες να υποφέρουν… η κατάσταση δεν είχε γιατρειά. Το γερμανικό κράτος την προήγαγε για την αποτελεσματικότητά της όταν ήταν μόλις 20 ετών. Τον Απρίλιο του 1945 είχε πάρει ήδη την δεύτερη μετάθεσή της στο στρατόπεδο Bergen–Belsen αλλά εκεί θα τελείωναν όλα. Η Γερμανία έχασε τον πόλεμο και οι Εγγλέζοι συνέλαβαν αρκετούς φρουρούς στρατοπέδων, μεταξύ των οποίων και την Ίρμα.
Μετά από μια δίκη 53ών ημερών καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού. Στις 09.34 το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου καθώς θα ανέβαινε στην κρεμάλα, ο εκτελεστής πρέπει να σοκαρίστηκε όταν η Ίρμα γύρισε το κεφάλι της απότομα και κοιτάζοντάς τον με γουρλωμένα μάτια του είπε προστακτικά: «Schnell»  («γρήγορα»).
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το γερμανικό κράτος δεν έδωσε ποτέ άδεια νοσηλεύτριας στην Ίρμα για να χτυπάει ενέσεις σε φαντάρους. Το πατρικό της Ίρμας και τα παιδικά της χρόνια ήταν αδύνατον να την βοηθήσουν να ασχοληθεί με τη νοσηλευτική. Ήταν η μαύρη περίοδος της γερμανικής ιστορίας, που το κράτος ενθάρρυνε και αξιοποίησε την καταστροφή ενός ανθρώπου για «δημόσιο όφελος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.