5 σιωπηλά σημάδια έντονου άγχους


Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας προκαλούν συχνά έντονο άγχος το οποίο είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά. Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους εκδηλώνεται το άγχος.

Κόκκινες Καντήλες

Εάν ξαφνικά γεμίσετε με κόκκινα σημάδια που προκαλούν έντονη φαγούρα, ίσως δεν φταίνε οι αλλεργίες αλλά το άγχος.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Συχνά, σε περιόδους έντονου στρες το ανοσοποιητικό σύστημα καταρρέει και εμφανίζονται καντήλες. Εάν το άγχος δεν περιοριστεί τότε πιθανότατα θα εξελιχθεί σε αλλεργική αντίδραση κάνοντας τα σημάδια να πολλαπλασιαστούν.

Τι πρέπει να κάνετε: Χρησιμοποιήστε μία υγρή πετσέτα στην περιοχή. Εάν δεν υποχωρήσει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την συνταγογράφηση αντισταμινικών.

Αυξομοιώσεις Βάρους
Το άγχος προκαλεί την απελευθέρωση ορμονών που εμποδίζουν τον μεταβολισμό της πρωτεΐνης, των υδατανθράκων και των λιπών. Αυτό οδηγεί σε έντονες αυξομειώσεις βάρους και αλλαγές στην όρεξη.

Τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να τρώτε συχνά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς, τα οποία θα καταπολεμήσουν τη λαιμαργία.

Ημικρανίες
Εάν δεν είχατε ποτέ πρόβλημα με πονοκεφάλους και ξαφνικά υποφέρετε από ημικρανίες, τότε μάλλον φταίει το άγχος. Το άγχος εκκρίνει χημικά που προκαλούν αλλαγές στα νεύρα και στο αίμα του εγκεφάλου και εκδηλώνεται ως πονοκέφαλος.

Τι πρέπει να κάνετε: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια 

Νιώθετε πρησμένη 

Το άγχος συχνά διακόπτει ή καθυστερεί τη λειτουργία της χώνεψης, το οποίο οδηγεί σε έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιάς

Τι πρέπει να κάνετε: Χρησιμοποιήστε φυσικά αντιόξινα που καταπολεμούν τον πόνο και τις καούρες

Αρρωσταίνετε πολύ εύκολα

Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα που είναι επιρρεπές στις αρρώστιες προκαλείται από το έντονο στρες. Έρευνες δείχνουν ότι οι πιθανότητες να αρρωστήσετε είναι διπλές όταν διανύεται περιόδους έντονου άγχους.

Τι πρέπει να κάνετε: Έρευνες υποδεικνύουν ότι ο διαλογισμός και η γυμναστική βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.