Θ. Κατσανέβας: Ελλάς τέλος στα επόμενα 30 – 50 χρόνια


Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ

Η οικονομική κρίση, εκτός από οικονομικά αδιέξοδα, έχει δημιουργήσει και συμβαδίζει με ένα τεράστιο πρόβλημα δημογραφικής κατάρρευσης και τελικής εξόντωσης του Ελληνισμού. Την ώρα που εισρέουν μαζικά στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες, ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί κατά 15% – 20% από το 2008, οι θάνατοι ελληνογενών είναι κατά 30.000 – 40.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ πάνω από 500.000 συμπατριώτες μας έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Το κύμα της μεταναστευτικής εξόδου αυξάνεται συνεχώς, αφού η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, άνω του 20% στο σύνολο του πληθυσμού και πάνω από 50% για τους νέους. Η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη και από τα υψηλότερα διεθνώς, ενώ δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή η εικόνα θα ανατραπεί στο προβλεπτό μέλλον.
Από τη βασική οικονομική θεωρία και πρακτική είναι γνωστό ότι, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε μια χώρα, απαιτείται ανάπτυξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος άνω του 3,5% ετησίως. Επιπλέον, για να αποπληρωθούν τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη μας, χρειαζόμαστε ετήσια ανάπτυξη της τάξης τουλάχιστον του 3,5% – 4%. Αν συμπτύξουμε τα δύο παραπάνω οικονομικά μεγέθη, προκύπτει πως συνολικά απαιτείται μέση ετήσια ανάπτυξη άνω του 5% – 6% ετησίως.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι ένα τέτοιο «θαύμα» είναι αδύνατον να συμβεί μέσα στη μέγκενη του Μνημονίου, της ακραίας λιτότητας του σκληρού ευρώ και του διαρκώς αυξανόμενου διεθνούς χρέους, που ξεπερνά τα 335 δισ. ευρώ, αλλά και του εσωτερικού χρέους ιδιωτών σε εφορίες, Ταμεία και τράπεζες, που εκτιμάται σε 305 δισ.
Αν δεχθούμε ακόμα και ως υπόθεση εργασίας την εικονική αισιοδοξία της χλωμής ανάπτυξης που παρουσιάζουν οι ιθύνοντες κάθε χρόνο τέτοια εποχή (για να διαψευστούν τον επόμενο), κανένας –ούτε και οι πλέον υπεραισιόδοξοι κυβερνητικοί παράγοντες και «παπαγαλιστές» του συστήματος– δεν τολμά να ισχυριστεί ότι προβλέπει στο ορατό μέλλον ετήσια ανάπτυξη άνω του 5%.
Το γενικό συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι, με τη μονιμοποίηση της χλωμής οικονομικής πορείας της χώρας, τα βαρύτατα χρέη, τη δημογραφική μας συρρίκνωση, την ορμητική μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό και τη μαζική εισβολή μη αφομοιώσιμων μεταναστών, έχει προδιαγραφεί να τερματίσει η χώρα την ιστορική της διαδρομή των 3.000 χρόνων στα επόμενα 30 – 50 χρόνια.
Οι επόμενες γενιές των παιδιών μας είναι πολύ αμφίβολο αν θα έχουν θέση στον ήλιο αυτής της όμορφης πατρίδας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Δυστυχώς, οι πολιτικοί και οι πολιτικές που ασκούνται σήμερα ελάχιστα ενδιαφέρονται για τις επόμενες γενιές. Ασχολούνται μόνο με τις καρέκλες και τις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.