Γιατί μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αφαιρεί τη σήμανση «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν» από φρέσκα τρόφιμα


Mία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στον κόσμο, η βρετανική Tesco, αφαιρεί την σήμανση «Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» σε ακόμη 116 συσκευασίες φρούτων και λαχανικών. Είχε προηγηθεί αφαίρεση της σήμανσης σε 70 φρέσκα προϊόντα πριν από πέντε μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή στόχο έχει να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων και να διατηρούν για μεγαλύτερο διάστημα "καλό φαγητό".

Μεταξύ των προϊόντων που προστίθενται στη λίστα είναι τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα λάχανα και τα σπαράγγια. 

Σύμφωνα με την Tesco, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η αφαίρεση της σήμανσης βοήθησε τους καταναλωτές να κρατήσουν τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Approved Food, οι σημάνσεις "Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από" μπορεί να δημιουργούν παραπλανητικές αντιλήψεις στους καταναλωτές, ότι το προϊόν δεν είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση, που σημαίνει ότι πολλοί θα πετάξουν τρόφιμα, τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή.

Η Tesco θα διατηρήσει ίδια την σήμανση των νωπών προϊόντων όπως το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή τα πουλερικά.   

Συγκεκριμένα έχουν σήμανση «ανάλωση έως» κάτι που δηλώνει ότι το προϊόν δεν είναι ασφαλές να καταναλωθεί μετά την καθορισμένη ημερομηνία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.