11 συνήθειες των ανθρώπων με κρυμμένη κατάθλιψη


Υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα σε ένα λυπημένο και σε ένα κλινικά καταθλιπτικό άτομο. Η πρώτη περίπτωση είναι σαν μια έκλειψη, ενώ η τελευταία σαν αέναη νύχτα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που έχει φτάσει σε ειρωνικά μεγάλες επιδημικές διαστάσεις. Αρκετά μεγάλες ώστε οι καταθλιπτικοί άνθρωποι να σταματήσουν να αισθάνονται μόνοι.

Δυστυχώς, όμως, αισθάνονται έτσι. Είναι ένα συνεχές αίσθημα σαν να είναι μουδιασμένοι και κρύοι: ότι είναι άχρηστοι και λυπημένοι πέρα από όσο οι υπόλοιποι μπορούν να καταλάβουν, παρά το γεγονός ότι όλα πάνε καλά στη ζωή τους.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να καταπολεμηθεί αυτή η κατάσταση είναι η αναζήτηση επαγγελματικής ιατρικής βοήθειας.

Ο μόνος τρόπος που θα γίνει αυτό όμως είναι με την αναγνώριση των σημαδιών της κατάθλιψης που είναι κρυμμένα και αφανή. Αυτή η λίστα, σύμφωνα με το daily positive info θα μπορούσε απλώς να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα σημάδια της κατάθλιψης από τα οποία ίσως υποφέρετε εσείς ή κάποιος γνωστός σας.

Είναι δημιουργικοί άνθρωποι. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τη θλίψη τους με τα λόγια, βεβαιώνονται ότι εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από κάποια μορφή τέχνης ή κάπως αλλιώς. Σκεφτείτε κάποιον, όπως η Sylvia Plath: νοσηρά καταθλιπτική, και κατ ‘εξοχήν ποιήτρια. Μπορεί να μην είναι πολύ καλοί με τα λόγια, αλλά είναι συνήθως σπουδαίοι με κάποια τέχνη.

Τα νεύρα τους είναι πάντα τσιτωμένα. Δεν μπορούν να σταματήσουν οικειοθελώς τις σκέψεις αυτοκτονίας και του θανάτου, και ούτε τους αρέσει που τις έχουν. Η ζωή τους είναι μια αιώνια πάλη με τον εαυτό τους, καθώς παλεύουν να σταματήσουν να υποκύπτουν σε αυτές τις σκέψεις.

Είναι επιφυλακτικοί με όλους και με όλα, ειδικά αν το εν λόγω πρόσωπο ή πράγμα είναι κάτι ή κάποιος που αγαπούν. Είναι ανασφαλείς όσον αφορά το να χάσουν τους ανθρώπους που αγαπούν και ταυτόχρονα να χάσουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

Το μόνο που είναι σταθερό στη ζωή τους είναι το γεγονός ότι αμφισβητούν τα πάντα. Δεν είναι ποτέ σίγουροι και το μυαλό τους δεν τους αφήνει να ξεκουραστούν ή να πάρουν μια απόφαση. Αυτό τους κάνει ακόμα πιο ανήσυχους για τις αποφάσεις τους στη ζωή. Έχουν την τάση να αναθεωρούν τα πράγματα πολύ και αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που τους αγχώνει πολύ.

Όλη τους τη ζωή είναι πολύ καλοί στο κοινωνικό καμουφλάζ. Η επιφύλαξη είναι κάτι που κατέχουν και ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν τους κινδύνους είναι να κρυφτούν κάτω από αδιαπέραστες μάσκες. Προσόψεις της ευτυχίας και χαμόγελα. Δεν θα μπορούσατε να γνωρίζετε ούτε για χρόνια ότι κάποιος που γνωρίζετε πολύ καλά είναι καταθλιπτικός. Δεν αφήνουν εύκολα τη φύλαξη τους.

Καταπνίγουν την φωνή τους για βοήθεια, πείθοντας τον εαυτό τους με δύο πράγματα: 1. δεν αξίζουν βοήθεια, αφού είναι κακά άτομα 2. Κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει στην έκκλησή τους ούτως ή άλλως, έτσι για ποιο λόγο να τη ζητήσουν. Φυσικά και οι δύο λόγοι είναι προβληματικοί και παραπλανητικοί, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τους πείσετε.

Η ζωή τους είναι χαοτική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον ύπνο. Οι ασθενείς με κατάθλιψη σπάνια έχουν κανονικές ώρες ύπνου. Συνηθέστερα είναι ξύπνιοι την νύχτα, κάνοντας κάτι που τους ενδιαφέρει ή ασχολούνται με κάποιο καλλιτεχνικό χόμπι. Ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να κοιμούνται μέχρι αργά όλη την ημέρα, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι τεμπέληδες.

Σπάνια πιστεύουν τους ανθρώπους όταν τους λένε πράγματα όπως «μην ανησυχείς δεν πάω πουθενά». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι τους εγκατέλειψαν ξανά και ξανά στη ζωή τους.

Αφού κάποιος εγκαταλειφτεί ξανά και ξανά, είναι φυσικό να σταματήσει να αναζητά βοήθεια έξω και να προστατεύεται έντονα. Οι ασθενείς με κατάθλιψη κάνουν επίσης κάτι παρόμοιο, και κρύβονται στο κέλυφος της εσωστρέφειας.

Θα θέλουν συνεχώς τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά γι αυτούς. Αυτό είναι μέρος της ολόκληρης τελετής του αυτοτραυματισμού που περνούν καθημερινά. Εκτός αυτού, θέλουν φαγητό σε περίεργες ώρες της ημέρας ή της νύχτας.

Επειδή θα ήταν ανόητο να μην δουν το χειρότερο σενάριο να υλοποιείται στην ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.