Η Ελλάδα της ΕΕ, σε Μόνιμη και Διαρκή Μεταμνημονιακή Επιτροπεία. Γράφει ο καθ. Δ. Παναγιωτόπουλος


Γράφει ο Δ. Παναγιωτόπουλος
Με τα  Μνημόνια και τις άκυρες δανειακές συμβάσεις, η Ελλάδα και ο Λαός της, έχουν υποστεί μια χωρίς προηγούμενο εκτεταμένη και μόνιμη καταστροφή, με δραματικό κοινωνικό κόστος σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Οι Times, παραλληλίζουν τον τερματισμό του τρίτου Μνημονίου με το «νενικήκαμεν» του ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος αναγγέλλοντας τη νίκη κατά των Περσών στο Μαραθώνα, έπεσε νεκρός από την εξάντληση. Εμείς θα επισημαίναμε ότι εκείνος  τουλάχιστον ανήγγειλε νίκη  όχι καταστροφή. 
Κατά τούτο λοιπόν πρέπει να είμαστε ευτυχείς που η Ελλάδα είναι πλέον η τέταρτη πιο φτωχή χώρα της ΕΕ μετά τη Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία, με τους  Έλληνες 9% φτωχότερους από Πορτογάλους και Πολωνούς και σχεδόν 40% από τους Ισπανούς. 
Υπόψη ότι κατά το ΔΝΤ, το ελληνικό ΑΕΠ το 2023 θα είναι 17% χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2007. Φυσικό είναι λοιπόν τόσο οι Financial Times, όσο και οι  New York Times, να  τονίζουν ότι το «τέλος του μνημονίου  δεν σημαίνει και το τέλος των δεσμεύσεων της Ελλάδας στους διεθνείς πιστωτές και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να κρατά σφιχτό το ζωνάρι για χρόνια, με τους δανειστές να παρακολουθούν τη δημοσιονομική πειθαρχία και την πρόοδο στις δομικές μεταρρυθμίσεις», δηλαδή στην εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Θρίαμβος επομένως για τη μόνιμη και διαρκή μεταμνημονιακή  επιτροπεία στη χώρα:
α) για την  επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το  2022 στο 3,5% του ΑΕΠ και ως το 2060 στο 2,2-9%.
β) Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων για 99 έτη, από το 2016 ως το 2115 και 
γ) την εφαρμογή των μέτρων:

1. Μείωση συντάξεων ως 18% για τους υφιστάμενους συνταξιούχους (2019) και 
2. Μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 8.700 στα 5.700 ευρώ (2020).

Τα μνημόνια δυστυχώς και το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο, διαμόρφωσαν μια αργόσυρτη παρακμή που οδηγεί στην εξαφάνιση Λαού και του Έθνους. Τι προβάλλει επομένως ο Κυβερνητικός ανασχηματισμός στους Έλληνες; Ότι, όλο το πολιτικό σύστημα εξουσίας ευθύνεται για την καταστροφή και την υποδούλωση της χώρας και του ελληνικού Λαού για έναν τουλάχιστον Αιώνα και πιστοποιεί απολύτως τη φαυλότητα του. 

Φανερώνει δε μεγαλοπρεπώς, το τοπίο με τα αποκαΐδια της ελληνικής οικονομίας μετά την συστηματική εφαρμογή των εξ αρχής καταστροφικών μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων από όλους. Παρότι, όπως θα έλεγε ο Σαρλ Ντε Γκωλ, (1890-1970) βιώνουμε την «τραγωδία της εποχής μας, η αριστερά να στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους», οι Έλληνες πλέον, έχουν και νουν και γνώση!

    Στρατηγική μας δεν μπορεί παρά να είναι λοιπόν η αυτόχθονη και η ισχυρή οικονομία παραγωγικής βάσης με Θεσμούς Δημοκρατίας, που να οδηγήσει τα πολιτικά πράγματα και την Ελλάδα ψηλά. Να γίνει  υπερήφανο έθνος ξανά, ως χώρα μείζονος γεωπολιτικού και γεωοικονομικου ενδιαφέροντος, της ιστορίας και του πολιτισμού.

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο  Ορυκτός Πλούτος της Χώρας μας είναι τεράστιος, που η συνολική του αξία ξεπερνά τα 500 δις ευρώ: αποθέματα σε λιγνίτη της τάξης των 270 δις, δεύτερη στο κόσμο σε παραγωγή περλίτη, μοναδικός παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη. 

Αποθέματα σε χαλκό 2,6 εκ. τόνοι, σε Βωξίτη περίπου 250 εκατ. Τόνους. Δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ, μεγαλύτερος εξαγωγέας ελαφρόπετρας παγκοσμίως (αποθέματα 400 εκ. τόνοι), παραγωγός μπετονίτη  και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μαγνησίας στην ΕΕ και καυστικής μαγνησίας παγκοσμίως (280 εκατ. Τόνοι). 
Αποθέματα σε ζεόλιθο  600 εκ. τόνοι, ενώ ανεξάντλητα είναι τα αποθέματα μαρμάρων (350 εκατ. Τόνους) και τα  αποθέματα χρυσού που ανέρχονται στους 500 τόνους.

Προϋπόθεση όμως αξιοποίησης αυτού του πλούτου της χώρας, είναι να γίνει κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και σε τούτο βέβαια, πάνε παρέα η Σημαία με το εθνικό νόμισμα.
Το νέο είναι προ των πυλών και θα δείξει σε όλους την πραγματική έξοδο, οσονούπω!  

*Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος Παρ ́Αρείω Πάγω και ΣτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.