ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


5 Ιουνίου 2018
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών
(υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη )

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του τραγικού αδιεξόδου στην οποία περιέρχονται  συμπολίτες μας που αυτοκτονούν εξαιτίας της απόλυτης  φτώχειας, της παρατεταμένης  ανεργίας και των συνεπακόλουθων ψυχολογικών προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική των μνημονίων. 


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Τις τελευταίες ημέρες μέσα σε λίγα 24ωρα τέσσερεις  συνάνθρωποί μας έβαλαν τέλος στη ζωή τους, δύο άντρες στην Σπάρτη, ένας στο Ντράφι και ένας στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογο τραγικό περιστατικό με τρεις αυτοκτονίες σε λίγες ημέρες, σημειώθηκε στα τέλη Απριλίου, με την αυτοκτονία μίας γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών, στο Αργος και δύο αυτοκτονίες μίας 46χρονης και ενός 33χρονου  στο νομό Ροδόπης καθώς και στα τέλη Μαρτίου με τρεις αυτοκτονίες, μιας 20χρονης φοιτήτριας Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη, μια 22χρονης στο Βόλο αλλά κι ενός 18χρονου στην Αγιά Λάρισας. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που για μεγάλο διάστημα αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά και στεγαστικά προβλήματα Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 2008 – 2013 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 43,3% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2014 οι αυτοκτονίες ανήλθαν στις 514, ενώ το 2015 σημείωσε την θλιβερή πρωτιά με 613 αυτοκτονίες. Μάλιστα, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες αναφέρουν ότι για κάθε έναν αυτόχειρα τουλάχιστον 5 άτομα πενθούν, διαλύοντας πολλές φορές τη ζωή τους, βιώνοντας τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες του στίγματος της αυτοκτονίας. Ο αριθμός των αυτοχείρων στην Ελλάδα εμφανίζεται σταθερά αυξανόμενος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά διατίθενται από την ΕΛΣΤΑΤ (έως και το έτος 2014). Στην Αττική η αύξηση της αυτοκτονικότητας άγγιξε το 46,6%. Κατόπιν των ανωτέρω, λαμβάνοντας υπόψη την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα και το γεγονός ότι το 95% των αυτοκτονιών θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί,  ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:
– Για ποιο λόγο δεν έχετε λάβει τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης και αποτροπής τέτοιων συμπεριφορών, προκειμένου να αποτρέψετε τα σοκαριστικά αυτά ποσοστά αυτοκτονιών;
– Προτίθεσθε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αποτροπή τους και με ποια μέσα;
Αιτούμαι να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων τα επίσημα στοιχεία που τηρούνται στην αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, σε σχέση με τις τετελεσμένες και μη (απόπειρες) αυτοκτονίες πανελλαδικά, κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2015 μέχρι σήμερα.
Ο ΕΡΩΤΩΝ & ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.