Η τιμή της απάτης!!


Γράφει ο Άρης Σκιαδόπουλος

Ανάθεμα τα τάλαρα” ξεσπά  ο Αντρέας και πέφτουν οι τίτλοι τέλους στη “Τιμή της αγάπης” της Τόνιας Μαρκετάκη. Κι αυτός ο αφορισμός εμπεριέχει όλη την συσσωρευμένη πίκρα κι απογοήτευση για την κατάρρευση των ονείρων και αξιών μιας ολόκληρης ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Ο Θεοτόκης, συγγραφέας του έργου αν και αστός υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του Σοσιαλισμού. Μέσα απ’ τα έργα του έχει περιγράψει γλαφυρά την εκμετάλλευση.

Αν και πέρασαν  κοντά εκατό τόσα χρόνια από την Κέρκυρα, γενέθλιο τόπο του Θεοτόκη,  τα τάλαρα έχουν πάντα την αγοραστική τους διαχρονική σημασία. Λες και δεν πέρασε ούτε μέρα από τότε. Η σχέση αξίας-υπεραξίας παραμένει αδιάρρηκτα σταθερή και όσο ο καιρός κυλάει όλο και γίνεται ετεροβαρής σε βάρος του εργαζομένου και του συνταξιούχου. Ειδικά επί ημερών…Καρανίκα και λοιπής ΣΥΡΙΖΟπαρεας έχει ευτελιστεί κάθε έννοια, όχι απλά εργατικού δικαιώματος αλλά δικαιώματος στην ΥΠΑΡΞΗ. Αυτός ο πολιτικός κυνισμός και αμοραλισμός που σου υπαγορεύει ένα καθημερινό αργό θάνατο δεν έχει προηγούμενο. Φτάσαμε να σας λυπάται ως ο Γιουνγκερ!
Η σχέση του εργαζομένου με το κεφάλαιο όλο γίνεται και πιο δυσβάστακτη για τον εργαζόμενο. Φτάνει η Κέρκυρα του 1900 για να φαντάζει ένας ειδυλλιακός παράδεισος.-
Κι αυτός ο θλιβερός απολογητικός απολογισμός του Τσακαλώτου τσακίζει κόκαλα. Οι αγωνιώδεις του προσπάθειες να καταλήξει στον Νεοφιλευθερισμό μέσω του Μαρξισμού είναι για Νόμπελ πολιτικού αμοραλισμού. Η Οξφόρδη πρέπει να επαίρεται που βγάζει τέτοια μυαλά. Πολύ θλίβεται ο εν λόγω κύριος που αναγκάζεται να πάρει αυτά τα σκληρά μέτρα αλλά δεν μπορεί ο άνθρωπος να κάμει αλλιώς. Δεν είχε άλλη λύση αυτός και η Κυβέρνηση του από το αλυσοδέσει την χώρα για τα επόμενα εκατό χρόνια. Αυτό τους υπαγόρευε την πολιτική τους συνείδηση.
Χωρίς αιδώ πήραν το ταλαιπωρημένο σκαρί έτσι όπως τους το παρέδωσε ο προηγούμενος πλοιοκτήτης κι άρχισαν να πετάνε στην θάλασσα ζωές. Λες και είμαστε η σαβούρα που θα’ πρεπε να πέσει στην θάλασσα για να σωθεί το σκαρί.
Δεν απέχουμε από το προλεταριάτο και την αγροτιά της Κέρκυρας του 19ου αιώνα. Μόνο που η Τιμή της αγάπης έχει γίνει τιμή της απάτης. Και η απάτη σε βάρος του λαού χτίστηκε τούβλο το τούβλο από αυτή τη Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με ΔΝΤ και Ε.Ε.Η Ελλάδα παραδόθηκε αλυσοδεμένη στα διεθνή και ντόπια συμφέροντα. Με μια Κυβέρνηση να εκλιπαρεί το κεφάλαιο να έρθει να επενδύσει μπιτ πάρα σ’ έναν τόπο που έχει βγει  ρακένδυτος στη ζητιανιά. Εδώ πια είναι ο τόπος που ξεπλένονται κάθε είδους ανομίες. Και κάθε λίγο και λιγάκι ξεφυτρώνουν αυτόκλητοι “ευεργέτες “. Θυμίζουν γνωστό λαθρέμπορο τσιγάρων που είχε γεμίσει εκκλησίες γνωστή πόλη στα παραλία του Ιονίου. Το στήθος κάποιων απ’ αυτούς μάλιστα κοσμούν παράσημα της Εκκλησίας..
Η Ελλάδα προσφέρεται για “πλυντήριο“. Πρόδρομος της σημερινής Κυβέρνησής ο Μητσοτάκης το 1989 ,κάνοντας προσκλητήριο σε όσους είχαν λεφτά στο εξωτερικό είχε πει υποστηρίζοντας τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων ότι:
‘’Δεν φτάνει που θα φέρουν πίσω τα λεφτά, θα τους ρωτήσουμε κιόλας που τα βρήκαν;
Έτσι λοιπόν η μεγαλειώδης πολιτική και οικονομική απάτη σε βάρος της χώρας έχει όνομα και διεύθυνση. Ο φάκελος περιέχει λεόντεια συμβόλαια που προβλέπουν πολιτική και ανθρωπιστική εξόντωση. Ο τόπος προσφέρεται  ως πεδίο δόξης λαμπρόν στο κεφάλαιο. Ο Κέηνς φαντάζει άγγελος μπροστά στους σύγχρονους εισβολείς. Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός δίνει εξετάσεις ταπεινωτικού ραγιαδισμού σε βιομηχάνους και εφοπλιστές.
Για διδάκτορες και μεταπτυχιακούς που τραβάνε οχτάωρα στις καφετέριες με πεντακόσια ευρώ το μήνα μαύρα, ούτε κουβέντα. Η ανεργία στο 27,5% και ο κοινωνικός αποκλεισμός στο 36%. Παραταύτα έχουμε πλεόνασμα 2,366 δις!! Που σημαίνει ότι τάλαρα υπάρχουν μόνο που εμείς έχουμε…τρύπιες τσέπες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.