Με 0,04 δολάρια αποζημίωσε δικαστήριο, την οικογένεια ενός άντρα που η αστυνομία σκότωσε μέσα στο σπίτι του


Πιο πολύ για πλάκα φαίνεται πλέον πως υπάρχουν τα δικαστήρια στην πιο ισχυρή χώρα του πλανήτη, αφού δικαστής αποφάσισε να φιλοδωρήσει με 4 σεντς την οικογένεια ενός άντρα, που η αστυνομία τον σκότωσε μέσα στο σπίτι του, επειδή άκουγε δυνατά μουσική.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τον Ιανουάριο του 2014 στη Φλόριντα, όταν ένας σερίφης μαζί με το βοηθό του έφτασαν στο σπίτι του Gregory Hill, μετά από κλήση που δέχτηκαν για δυνατή μουσική.
Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του Hill, εκείνος την άνοιξε και ο βοηθός φώναξε πως ο Hill κρατούσε όπλο. Πανικόβλητος ο ανυποψίαστος άντρας έκλεισε την πόρτα και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν πίσω από την κλειστή πόρτα, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να βρουν τον Hill στο σώμα και στο κεφάλι, ρίχνοντάς τον νεκρό.
Αργότερα βρέθηκε πως ο Gregory Hill ήταν μεθυσμένος, ενώ στην πίσω τσέπη του είχε και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, το οποίο είχε νόμιμα και ήταν άδειο.
Στο πρώτο δικαστήριο που έγινε το 2016, είχε απορριφθεί το αίτημα της συζύγου του Hill για χρηματική αποζημίωση, παρότι οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στο εσωτερικό ενός σπιτιού χωρίς να έχουν ένταλμα.
Στη δεύτερη εκδίκαση, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Φλόριντα, επιδίκασε σαν αποζημίωση, 1 δολάριο για τα έξοδα κηδείας του Gregory Hill και από 1 δολάριο αποζημίωση για κάθε ένα από τα τρία του παιδιά, ηλικίας μέχρι 13 ετών. Συνολικά δηλαδή επιδίκασε 4 δολάρια.
Χάρη όμως στο νομικό σύστημα της Φλόριντα, στην ίδια απόφαση, επιρρίπτεταιποσοστό ευθύνης 99% στον δολοφονημένο Gregory Hill και 1% στους αστυνομικούς, ποσοστά βάση των οποίων κρίνεται και η αποζημίωση. Οπότε στην οικογένεια του νεκρού, αναλογεί μόνο το 1% των 4 δολαρίων που επιδικάστηκαν, δηλαδή 4 λεπτά του δολαρίου.
Δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν έχει ασκηθεί έφεση από τη μεριά των αστυνομικών, ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν να καταβάλλουν το δυσθεώρητο ποσό των 4 σεντς στην οικογένεια του ανθρώπου που δολοφόνησαν. Εικάζεται όμως, πως όλο το δικαστικό και το αστυνομικό σώμα ξέσπασε σε γέλια πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, για την ευκολία με την οποία μπορούν πλέον να δολοφονούν μαύρους και μετά να σπάνε πλάκα μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.