Η Δημοκρατία του…Τίποτα, Γράφει ο Ναύαρχος Ε.Α Αντώνης Παπαντωνίου

 

Μια λέξη που γεννήθηκε πρίν χιλιάδες χρόνια εδώ στην Αρχαία Αθήνα, την πόλη που πήρε το όνομά της από την Θεά Αθηνά, την κόρη- σύμβολο της Σοφίας και που βρήκε σαν εκφραστές της τον Κλεισθένη, τον Ισοκράτη, τον Περικλή και άλλους Φιλοσόφους και που προσδιορίζει το ποιος είναι εκείνος που ασκεί την εξουσία για το γενικό, το κοινό συμφέρον και που δεν είναι άλλος παρά ο ΔΗΜΟΣ , δηλαδή οι Πολίτες του.

Στην Ιστορική διαδρομή που ακολούθησε η λέξη «Δημοκρατία» επικράτησε στον χαρακτηρισμό του τρόπου διακυβέρνησης των Κρατών σε Παγκόσμιο επίπεδο με την προσθήκη όμως, συνήθως και επιθετικού προσδιορισμού, και έπαψε να εκφράζει την πραγματική βούληση των Πολιτών, οι οποίοι απομακρύνονταν σταδιακά από την λήψη των αποφάσεων και τον έλεγχό τους φθάνοντας σήμερα, σε Παγκόσμιο επίπεδο, να λειτουργεί παντού η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ!

Βασικό στοιχείο αυτής της μετάλλαξης είναι βουλιμία της άρχουσας τάξης για συσσώρευση πλούτου και δύναμης και η ευθύνη των Πολιτών να επιτρέψει να υπάρχει αυτή η άρχουσα τάξη με την αποδοχή της περιθωριοποίησής της με την απομάκρυνσή της από την πολιτική διεργασία και κυρίως από την δημιουργία μηχανισμών ελέγχου της εξουσίας.

Η πραγματικότητα αυτή που πλέον έχει πάρει Παγκόσμιες και άκρως επικίνδυνες διαστάσεις έχει πλήξει και την Πατρίδα μας που ενώ για όλον τον Πλανήτη λειτουργεί, έστω, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ στην Ελλάδα από το 2010,κυρίως, μεταφερθήκαμε στην
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ!

Ένας χαρακτηρισμός που μπορεί να φανεί σε κάποιους απόλυτος και να τους ξενίσει, αλλά δεν μπορώ να βρώ άλλον για να αποδώσω με αντικειμενικότητα αλλά και με βαθειά θλίψη και οργή αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μου, κυρίως, από το 2010.

Πολύ θα ήθελα να με βοηθήσει ένας Ιστορικός για να μου δείξει έστω και ένα Κράτος στον Πλανήτη ΓΗ που να αυτοκαταργήθηκε σαν Κρατική οντότητα.
Ότι υπήρξαν «Κυβερνήσεις» που συστηματικά και μεθοδικά με πλήρη γνώση και δόλο διέλυσαν το Κράτος που λέγεται Ελλάδα προσφέροντάς το σε ξένες Δυνάμεις εξοντώνοντας ταυτόχρονα έναν ολόκληρο Λαό.

Ένα Λαό που δεν έχασε κανένα πόλεμο και που έμεινε αβοήθητος από τους ταγούς εκείνους που ήταν και είναι υποχρεωμένοι να τον προστατέψουν, έχοντας καταπατήσει τον Όρκο που δώσανε κάποτε.

Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο ΜΗΔΕΝ της Ιστορικής μας διαδρομής και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να πάμε πίσω στην Ιστορία μας όπου και πάλι θα συναντήσουμε και άλλα σημεία ΜΗΔΕΝ, όπως το 1843, το 1862, το 1909, το 1922 και τα οποία τα ξεπεράσαμε με τον ξεσηκωμό και την συσπείρωση όλων εκείνων που σεβόντουσαν αυτήν την Πατρίδα και το Λαό της, με αποτέλεσμα να φθάσουν τότε, έστω, στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. Καιρός όμως πια να πάμε και να θυμηθούμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ 3Ι, όπως την δίδαξε ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ:
ΙΣΗΓΟΡΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ !!!

Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) – Νομικός, είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.

ΠΗΓΗ: epamhellas



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.