Πουλάνε και τις παραλίες!


Η πώληση αιγιαλού είναι αντισυνταγματική. Κρατήστε αυτό ως δεδομένο. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών, με επίσημή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι προχωρά για πρώτη φορά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, μέσω συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 2042/Β΄/14.06.2017

Δηλαδή, από εδώ και στο εξής, οι πολίτες αυτής της χώρας και οι τουρίστες που θέλουν να κάνου τα μπανάκια τους σε κάποια παραλία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να πληρώνουν, καθώς ποιος επιχειρηματίες θα πάρει κομμάτι παραλίας χωρίς να χρεώνει ακόμη και τον αέρα;

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά για πρώτη φορά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, μέσω συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας, την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και η προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες που – για φέτος – θα διεξαχθούν πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό, αφορούν σε θέσεις παραχώρησης χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή κοινού.

Το υπουργείο προτίθεται να διευρύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για τις παραχωρήσεις μέσα στα επόμενα χρόνια κάτι που θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων και το αδιάβλητο της διαδικασίας παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού.

Σκοπός είναι η απλότητα και η ταχύτητα της διαδικασίας παραχώρησης απλής χρήσης χώρων αιγιαλού και παραλίας και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου και αφετέρου αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, για την επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων τους και κατ’ επέκταση για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.Πηγή: newreport.gr  μέσω gataros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.